Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
BANKA INTEZA DEO GRUPACIJE INTEZA SANPAOLO:

Banka Inteza u Srbiji saoštila je juče da od početka 2007. posluje kao deo još veće bankarske grupacije - Inteza Sanpaolo, nastale spajanjem te dve italijanske banke. Kako se navodi, to spajanje je u pravnom smislu izvedeno kroz integrisanje banke Sanpaolo IMI u Banku Inteza, a novoformirana grupacija je peta po veličini banka u Evropi i među prvih 15 u svetu. Grupacija Inteza Sanpaolo opslužuje više od 18 miliona klijenata posredstvom poslovne mreže od 7.000 ekspozitura u 34 zemlje. Spajanjem dve banke značajno je unapređeno prisustvo u regionu srednje i istočne Evrope, o čemu, kako se ističe, svedoči i brojka od šest miliona klijenata i 1.400 ekspozitura u 10 zemalja. Izvor:"Danas".

PITIĆ: REALNO JE OČEKIVATI DALJI RAZVOJ TRŽIŠTA OSIGURANJA U SRBIJI:

Sava re grupa, vodeće osiguravajuće društvo iz Slovenije, koje je 21. decembra prošle godine preuzelo većinski paket akcija Polis osiguranja raspolaže akcionarskim kapitalom od oko 5,1 milion evra, dok garantne rezerve iznose oko 6,3 miliona evra. O efikasnosti ovog osiguravajućeg društva svedoči i podatak o brzini isplate šteta. Tako je, recimo, u prošloj godini isplaćeno čak 99,8 odsto štete - izjavio je juče, na konferenciji za novinare, Zvonko Ivanušič, zamenik predsednika uprave Sava re. Goran Pitić, član Upravnog odbora Sava osiguranja naglasio je da su bankarski sektor i sektor osiguranja dva finansijska stožera države . "Realno je očekivati dalji razvoj tržišta osiguranja koje u Srbiji sada čini samo 2,7 odsto bruto društvenog proizvoda, u Hrvatskoj je to oko tri odsto, a u Sloveniji 5,7 odsto", rekao je Pitić. Izvor:"Danas".

"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta