Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kompanija Eko Ju ulaže još 16 miliona evra u Srbiji:

Kompanija Eko Ju, članica grčke poslovne grupe Helenik Petroleum proširila je maloprodajnu mrežu benzinskih stanica za četiri nova objekta. U skladu sa planovima kompanije da razvija maloprodajnu mrežu Eko benzinskih stanica na teritoriji cele Srbije, krajem 2006. i početkom 2007. godine otvoreni su novi objekti u Gornjem Milanovcu, Čačku, Šapcu i na autoputu Niš - Beograd kod Vrčina. Kompanija Eko Ju je prošle godine investirala u Srbiju 12 miliona evra, a ove godine će, pre svega kroz grinfild investicije uložiti još oko 16 miliona evra. Maloprodajna mreža te kompanije u Srbiji sada broji 19 benzinskih pumpi, a u izgradnji je još šest objekata. U ponudi naftnih derivata na EKO benzinskim stanicama, pored bezolovnog benzina, supera, dizela i TNG, nalazi se i evro dizel (euro 4), koji je proizveden u rafinerijama Helenik Petroleum u skladu sa najstrožim standardima Evropske unije o kvalitetu dizel goriva - EN 590/2004. Izvor:"Danas".

Cimos otvorio fabriku u Sečnju:

U banatskom mestu Sečanj juče je slovenačka autoindustrija Cimos otvorila fabriku za proizvodnju delova u koju je uloženo više od 16 miliona evra. Fabrika FAM-Sečanj, koju je otvorio ministar za privredu Srbije Predrag Bubalo, kako je rečeno, proizvodiće delove za pumpe za vozila Cimosa, Folksvagena i Pežoa, a zapošljavaće oko 100 radnika. Predsednik uprave slovenačke korporacije Franc Krašovec najavio je nova ulaganja Cimosa na području opštine Sečanj u iznosu od 19 miliona evra. Do kraja 2008. godine, kako je rečeno, u jednom od susednih sela, Jaši Tomiću, biće otvoren Cimosov pogon za proizvodnju autodelova u kojem će biti zaposleno oko 300 radnika. Slovenačka korporacija kupila je 5. septembra 2004. Livnicu Kikinda, a vrednost ugovora je bila 100 miliona evra. Krajem decembra 2005. Cimos je kupio i Fabriku otkovaka u Jaši Tomiću za 112 miliona dinara. Izvor:"Danas".

"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta