Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Karlsberg počeo da proizvodi "holsten pivo" u Čelarevu:

Kako bi izašla u susret svojim potrošačima naša pivara u Čelarevu počela je da proizvodi poznati brend "holsten". Reč je o nemačkom pivu sa tradicijom dužom od 125 godina poznatom po kvalitetu i čistoći. Kao moderna pivara mi stalno težimo inovacijama - izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Isak Šeps, generalni direktor Karlsberg pivare za Jugoistočnu Evropu. Prema njegovim rečima privatizacija pivare u Čelarevu jedna je od najuspešnijih privatizacija u Srbiji i za samo tri godine uloženo je 100 miliona evra, dok je Karlsberg zauzeo drugo mesto na tržištu piva. Predstavnik Karlsberga iz Danske Bjorn Sondenskov naglasio je da je tokom 2006. godine Karlsberg Srbija nagrađen kao pivara sa najvećim rastom u Karlsberg grupi. Izvor:"Danas".

Danas počinju tehnički razgovori sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda:
Srbiji potreban novi aranžman sa MMF
Misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji od 7. do 15. marta. Kako je agenciji Beta rečeno u kancelariji te međunarodne finansijske institucije u Beogradu, reč je o tehničkim razgovorima tokom kojih će se članovi delegacije MMF sastati sa predstavnicima najviših državnih i finansijskih institucija Srbije. Stalni predstavnik MMF u Srbiji Harald Hiršhofer izjavio je nedavno da će Misija MMF sa predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije voditi tehničke razgovore o pitanjima iz monetarne i fiskalne politike. Guverner NBS Radovan Jelašić najavio je da će tokom te posete biti razmatrana fiskalna i monetarna politika i postupci restrukturiranja javnih preduzeća, a predviđeni su i razgovori sa čelnicima političkih partija od kojih se očekuje da formiraju novu vladu. Direktor Centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijević kazao je agenciji Beta da će se predstavnici MMF interesovati za sve makroekonomske pokazatelje, reforme i kakvi su izgledi da se one nastave. On je, međutim, istakao da razgovori u situaciji u kojoj Srbija nema formiranu novu vladu, mogu biti samo informativni. - Ti razgovori ne mogu da utiču na srpsku vlast jer nema aranžmana sa MMF. Da li će ga biti ne znam, ali pošto svaka vlast želi što odrešenije ruke, a aranžman sa MMF vezuje, pretprostavljam da ni nova vlada neće hrliti da ga sklopi, mada bi zbog svih makroekonomskih kretanja, a naročito zbog inflacije, za Srbiju bilo poželjno da ugovori novi aranžaman sa tom međunarodnom finansijskom institucijom - naglasio je Prokopijević i dodao da je inflacija u Srbiji još uvek visoka, s obzirom na to da je u prošloj godini rast cena na malo bio 12,6 odsto, iako je ukupna inflacija bila 6,6 odsto. I ekonomista Stojan Stamenković ocenjuje da bi za srpsku ekonomiju bilo dobro da sklopi novi aranžman sa tom finansijskom institucijom. Izvor:"Danas".

"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta