Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Fiatovi novi modeli poslovna tajna
Pisanje pojedinih srpskih medija o novim modelima i poslovnim planovima Fiata u Kragujevcu špekulacije su bez pokrića, jer u Fiatu postoji embargo na davanje tih informacija, izjavio je neimenovani predstavnika Fiata listu Danas
 

Kao što je veći najavljeno, prvi Fijatov model u Kragujevcu biće malo gradsko vozilo, možda "panda siti kar", ali to sigurno neće biti dvosed, već automobil sa četiri sedišta.

S druge strane, nema nikakvih nagoveštaja da bi moglo da dođe do ozbiljnijih prekoračenja rokova ili smamenjanja planiranog obima proizvodnje, rekao je predstavnik Fiata.
U poslovodstvu Zastave kažu da su medijski napisi o proizvodnji dvoseda u novoj Fiatovoj kompaniji u Kragujevcu zasnovani na neproverenim informacijama i navode da će proizvodnja punta u kompaniji Fiat automobili Srbija startovati početkom naredne godine.


Srbija najviše izvozila kukuruz, a uvozila naftu
Na listi 100 proizvoda u oktobru, prvo mesto u izvozu zauzima kukuruz sa 24 miliona dolara, dok je glavni uvozni proizvod Srbije nafta sa 155 miliona dolara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku

Maline, sa 22 miliona dolara, su na drugom mestu po izvozu, treće mesto zauzimaju delovi za mašine sa 19 miliona dolara, a odmah iza njih su valjani proizvodi prevučeni kalajem sa 18 miliona dolara.


Na petom mestu su hula-hop čarape sa 16 miliona dolara, toplo valjani proizvodi, neplatirani su pali na šesto mesto u izvozu sa cifrom od 15 miliona dolara.
Novitet na izvoznoj listi čine televizijski prijemnici u boji sa 14 miliona dolara na sedmom mestu, slede nove spoljne gume za putničke automobile sa 14 miliona dolara i lekovi za maloprodaju - 12 miliona dolara izvoza.
Na listi uvoza, gas sa vrednošću od 70 miliona dolara je na drugom mestu, treći po značaju je uvoz plinskog ulja sa 42 miliona dolara, zatim slede putnički automobili sa 42 miliona dolara.
Lekovi za maloprodaju uvezeni su za 35, a na uvoz motornih vozila za prevoz osoba (autobusi i minibusi) utrošeno je 25 miliona dolara.
Rude gvožđa Srbija je uvezla za 20 miliona dolara, rafinisani bakar za 19 miliona, električne energije za 18 miliona dolara, a tečnog butana za 17 miliona dolara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta