Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Banini: Dobit manja 78 odsto
Kikinda -- Akcionarsko društvo Banini iz Kikinde prošle godine ostvarilo je dobit od 45 miliona dinara, što je 78 odsto manje nego u 2006.
 
Prema preliminarnim podacima poslovanja u 2007. godini ostvaren je ukupan prihod od 1,74 milijardi dinara, odnosno 4,7 odsto manje nego lane, a u izveštaju se ne navodi šta je uzrok manjim prihodima.

Najveći akcionari fabrike konditorskih proizvoda su menadžeri preduzeća i 'ćerka' firma "Banini trejd" koja je osnovana prošle godine kako bi se bavila snabdevanjem tržišta Baninijevim proizvodima.

Na sajtu se navodi da će zvanični rezultati poslovanja za 2007. godinu biti saopšteni 28. februara.

Pored vesti o manjoj dobiti od očekivane, mnogo veći prostor posvećen je tekstu pod naslovom "Banini od 1985. godine" u kojem se navodi potražnja za čajnim pecivima, biskvitima, vaflom i kremom raste skoro svakodnevno, uprkos zaoštrenim uslovima poslovanja.

Uprava Baninija najavila je za proleće 2007. godine novi proizvod tango, ali se on u prodaji našao tek početkom 2008. godine.

Vrednost Baninijeve akcije na Beogradskoj berzi trenutno je nešto manja od 50 hiljada dinara, mada je istorijski maksimim bio 75 hiljada dinara.


Agencija za privatizaciju danas o zahtevu "Ateka"
Agencija za privatizaciju danas bi trebalo da se izjasni o zahtevu prvorangirang ponuđača na tenderu za prodaju Rudarsko-topioničarskog basena Bor, austrijskog konzorcijuma "Atek Briksleg", za produženje roka za ispunjavanje ugovornih obaveza.

Agencija je ranije saopštila da će se, u skladu sa zakonskom obavezom, 25. februara izjasniti o dužini naknadnog roka.
Ugovor o prodaji RTB Bora "Atek-Brikslegu" za 466 miliona dolara potpisan je 7. februara u Vladi Srbije.
Kupac se obavezao da će povećati sumu za investicije, sa obaveznih 180 miliona na 230 miliona dolara, i da u roku od tri godine neće otpuštati radnike.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta