Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dinkić sa delegacijom Mercedesa
Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da će u današnjim razgovorima sa predstavnicima „Mercedesa“ pokušati da ih zainteresuje za investiranje u Srbiji.

"Predložićemo 'Mercedesu', ukoliko iskaže interesovanje, da to bude Niš, a mi ćemo predložiti dovoljno podsticajnih mera da to bude i ostvareno", naveo je Dinkić. On je najavio i da će tema razgovora biti i povezivanje "Mercedesa" sa pribojskim FAP-om.

"Mercedes" neće odmah doneti odluku, ali je iskazao interesovanje da počnu razgovori o ulaganjima posle potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i posle odluke "Fijata"da investira u Kragujevcu", kazao je Dinkić.

Dinkić je dodao da bi u Nišu bila locirana fabrika najvažnijeg partnera "Fijata" u oblasti elektronskih komponenti i to bi bila njihova grinfild investicija.

Prema njegovim rečima, u fabrikama komponenti za automobile proizvedene u Kragujevcu posao bi trebalo da se zaposli oko 7.000 ljudi i one neće biti locirane samo u Kragujevcu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, Dinkić će se sastati sa delegacijom Mercedesa koju predvodi generalni direktor za Srbiju i Crnu Goru Stavros Paraskevaides, a tema su mogućnost izgradnje nove Mercedesove fabrike automobila u Srbiji i moguća strateška saradnja Mercedesa i fabrike FAP iz Priboja.


Dinkić: Carine za uvoz automobila od 2009. prepolovljene
Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će od 1. januara 2009. godine biti prepolovljene carine na uvoz svih automobila u Srbiju.

Dinkić je novinarima u Kragujevcu kazao da je to dogovoreno sa predstavinicima Fijata.

Na osnovu tog dogovora kroz dve godine trebalo bi da budu potpuno ukinute carine na uvoz vozila u Srbiju, rekao je Dinkić.

Dinkić je danas ranije najavio da će ugovor Zastave sa Fijatom biti potpisan najkasnije do kraja juna ove godine.

Taj ugovor predviđa ulaganja od najmanje 700 miliona evra, a prvi automobil biće proizveden 2009. godine.


The city of Kragujevac and Italian Fiat have today signed a memorandum of understanding, the Econom
The city of Kragujevac and Italian Fiat have today signed a memorandum of understanding, the Economy Ministry has announced.

Kragujevac Mayor Veroljub Stevanović signed the agreement on behalf of the city, while Fiat Vice-President Alfredo Altavilla performed the honors on behalf of the company.

The ceremony was attended by President Boris Tadić, DS, Economy and Regional Development Minister Mlađan Dinkić, G17 Plus, and Deputy Prime Minister Božidar Đelić, DS.

According to this memorandum, the city authorities will make the Turin-based company exempt from all local taxes and fees for the next ten years, and will provide land free of charge should it need to extend its production capacities, Dinkić announced earlier.

He explained that the memorandum between the city of Kragujevac and Fiat was a part of the already signed Memorandum of Understanding, Strategic Cooperation and Joint Investment whereby the Turin factory will assume a 70 percent stake in Zastava with an investment of EUR 700mn, with the state retaining the remaining 30 percent.

As for the signing of the contract, Dinkić said, it can be expected by the end of June, "at the latest".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta