Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Optika" prodata dvočlanom konzorcijumu koga predvodi Veterinarski zavod Zemun
Preduzeće "Optika" iz Beograda prodato je 5. juna za 7,6 mil EUR dvočlanom konzorcijumu koji predvodi Veterinarski zavod iz Zemuna, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Ugovor o prodaji 59,86% kapitala preduzeća sa kupcem su potpisale Agencija za privatizaciju i Akcijski fond i tim ugovorom predviđen je investicioni program od 898.500 EUR.

U konzorcijumu sa Veterinarskim zavodom je i firma "Beta ITH PBB" iz Beograda.

Tender za prodaju 59,9% akcija preduzeća za izradu i promet optičke robe "Optika" objavljen je 28. septembra prošle godine.

Na prodaju je ponuđeno 50% akcija koje su u vlasništvu Akcijskog fonda i 10% akcija u vlasništvu Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje, što je ukupno 34.073 akcije "Optike".


"Siemens" najavio greenfield investicije u Srbiji - fabrika do 2010.
Upravni odbor sprskog ogranaka multinacionalne kompanije "Siemens" podržao je plan daljih investicija u našoj zemlji, među kojim je i jedna greenfield investicija.

Kako za Politiku najavljuje Tihomir Rajlić, generalni direktor "Siemens Beogard", to će biti fabrika za proizvodnju industrijskih komponenti za energetiku i sa radom bi trebalo da krene 2010. godine.

- Razvoj energetskog sektora u Srbiji ima izuzetne potencijale. To je velika prilika za našu kompaniju i u budućoj fabrici nameravamo da sa domaćom radnom snagom povećamo tržišno učešće u Srbiji – kaže Rajlić.

Vrednost "Siemens" poslova u našoj zemlji iznosdi oko 70 mil EUR. Prema rečima Rajlića, taj rezultat trebalo bi da bude veći. Takav stav on ilustruje podatkom da "Siemens", na primer, u Sloveniji, koja je znatno manja od Srbije, beleži obrt od 140 mil EUR, a u Hrvatskoj čak 250 mil EUR.

- Kada govorimo o razvoju "Siemensa" u Srbiji, tu nije reč samo o nastupu na ovdašnjem tržištu. Srbija je geografski centar ovog dela Evrope i moguć je nastup u regionu.

"Siemens" veliku poslovnu priliku vidi u predstojećoj Univerzijadi u Beogradu. Osim sportskog, to će biti i veliki logistički izazov, koji bi trebalo da obezbedi siguran transport, bezbednost, pa i prehranu više hiljada spostrista i ostalih gostiju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta