Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ruski „Finstar" i „Delta Maksi" osnovali zajedničku firmu
Kompanija „Delta Maksi" i investicioni holding „Finstar" iz Rusije osnovali su zajedničko preduzeće za razvoj lanca supermarketa i hipermarketa u Belorusiji i Ukrajini, a u okviru strategije širenja poslovanja srpske kompanije u regionu jugoistočne Evrope, potvrđeno je u „Delta Holdingu".

U okviru sporazuma o zajedničkom ulaganju, „Finstar" će rebrendirati svoje prodavnice hrane „Smak" na teritoriji Ukrajine (šest objekata) u brend „Delta Holding - Maksi" i otvarati nove prodavnice srpske marke, a osim toga, dogovoreno je da ruski holding u Ukraniji i Belorusiji razvija lanac hipermarketa brenda „Tempo" kompanije iz Srbije.

„Delta Holding" u Rusiji razvija mrežu sportskih prodavnica „Delta Sport" i „Najk".

„Delta Holding" je prošle godine ostvarila prihod od 1,72 milijarde evra, a za ovu godinu je planirano 2,4 milijarde.


Tigar isplaćuje dividende
Korporacija Tigar iz Pirota uplatila je 94,4 miliona dinara za isplatu dividendi akcionarima, saopštio je Centar za komunikacije te kompanije.

Novac je uplaćen na račun Centralnog registra i ta institucija raspodeliće ga brokerskim kućama kod kojih akcionari Tigra imaju otvorene račune, piše u saopštenju.

Korporacija Tigar obračunala je i uplatila porez na prihod, tako da će akcionarima biti isplaćen neto iznos 54,94 dinara po akciji. Korporacija je preuzela obavezu plaćanja provizije Centralnom registru.

Iznos bruto dividende za 2007. godinu kao i međudividende za prvi kvartal 2008. godine, iznosi 61,05 dinara po akciji.

Tačan datum uplate, akcionari mogu dobiti od brokerske kuće kod koje imaju otvoren vlasnički račun, kaže se u saopštenju.


Jafa povećava kapital za petinu
Akcionari Fabrike biskvita Jafa iz Crvenke odlučili su da se poveća osnovni kapital tog preduzeća za 375 miliona dinara, na ukupno 1,7 milijardi dinara.

Kako je objavljeno u izveštaju sa Godišnje skupštine akcionara, kapital će biti povećan iz rezervi i neraspoređene dobiti iz 2007. i prethodnih godina.

Posle povećanja osnovnog kapitala, nominalna vrednost akcije Jafe biće povećana sa 11.300 na 14.500 dinara po komadu.

Prema podacima iz berzanskog prospekta, Jafa je u 2007. godini zabeležila pad profita za 41,2 odsto, na 120,6 miliona dinara.

Prihodi fabrike keksa iz Crvenke porasli su za 5,1 odsto na 1,63 milijarde dinara, a rashodi su skočili za 12,9 odsto na 1,49 milijardi dinara.

Jafa ima 327 zaposlenih i raspolaže proizvodnim pogonom površine od 9.906 kvadratnih metara u Crvenki, ima 198 hektara građevinskog zemljišta i 2,25 hektara poljoprivrednog zemljišta. Deo imovine založen je zbog kredita.

Prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti, većinski vlasnik Jafe, sa 79,66 odsto akcija, jeste holding Kapa star (Kappa) registrovan na Kipru.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta