Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ček na poček odgovor na krizu
Od početka godine banke građanima sve više izdaju čekove, a koje oni koriste za plaćanje na odloženo u trgovinama. U januaru bilo je izdato 514.570 čekova, a u oktobru 746.615.

- Stanovništvu je poček pristupačniji način plaćanja za razliku od kredita, a trgovcima je dobrodošlo zbog pada prometa, pa se odlučuju da primaju čekove za pazar na odloženo na tri, šest meseci - kaže Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije. Za deset meseci čekom je plaćeno čak 6,4 miliona puta. Međutim, dok su i građani i trgovci zainteresovani za plaćanje čekovima, bankarima oni skoro da ne donose neku zaradu i veći im je interes od korišćenja kartica. Praksa je i da ne odobravaju nove čekove građanima, dok sve koje su izdale ne prođu u evidenciji. Zapravo čekovi se tretiraju kao odmah naplativi, nemaju kreditnu funkciju.
I dok građani se sve više odlučuju da pazare čekovima na rate, već dva meseca postoji kreditno zatišje, a u oktobru je u odnosu na prethodni mesec ukupna kreditna aktivnost manja za 0,7 odsto. Stanovništvo se najviše zaduživalo uzimajući kredite za refinansiranje, koji beleže rast, dok su stambeni u nepromenjenom iznosu. Kao i od početka godine, i dalje raste docnja u otplati rata. Dok je kod preduzeća ona neznatno smanjuje, kod stanovništva je veća za 0,1 odsto, dok kod preduzetnika za 0,2 odsto.


„Punto“ od danas ponovo na traci
Ponovna proizvodnja „fijata punto“ u kragujevačkoj fabrici automobila, nakon požara koji je uništio deo transportera 14. novembra, počinje danas.

Kako je za „Blic“ izjavio predsednik Samostalnog sindikata „Zastava automobila“ Zoran Mihajlović, montaža „punta“ će biti nastavljena, ali u smanjenom obimu, sve dok se cela traka ne obnovi posle požara.
- Deo transportera koji je nekada služio za montažu „juga GV“, odnosno „jugo amerike“ prepravljen je kako bi mogao da ponese karoseriju „punta“. S njim će se premostiti veći deo uništene trake u dužini od oko 60 metara, dok će ostali deo puta, karoserije koje iz lakirnice putuju na montažu, morati da se prenose ručno. Računamo da će u jednoj smeni, na ovaj način, moći da se proizvede oko 50 automobila „punto“, što je dvostruko manje nego do sada. U menadžmentu fabrike su nam rekli da će nova oprema, na mesto uništene u požaru, biti montirana već u toku ove sedmice i da se povratak na staru proizvodnju očekuje već sledeće nedelje - kaže Mihajlović.


Tigar kupio Senčuri i Bilguteks
Pirot -- Pirotska kompania Tigar kupila je dva inostrana brenda - britanski "Senčuri" (Century) od firme "Hanter" i danski "Bilguteks".

Paralelno sa ovim poslovnim potezom, Tigar je odlučio i da izađe iz proizvodnje pneumatika. Predsednik kompanije Dragan Nikolić rekao da je zbog globalnih trendova u auto-industriji i nemogućnosti da na pravi način prati francuskog giganta "Mišelin" sa ulaganjima u zajedničko preduzeće, kompanija donela odluku da proda svoj udeo u fabrici "Tigar tajers".

"Odluka je doneta pre dve godine. Napravili smo najbolju moguću opciju i dobili mogućnost da podignemo i osnažimo ostale proizvodne programe, koji su takodje imali potencijal, ali u koje je nedovoljno ulagano", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, uplatom poslednje tranše u visini od 6,4 miliona evra "Mišelin" će postati stopostotni vlasnik preduzeća "Tigar Tajers".

"Mi smo sve svoje kapacitete usmerili na proizvodne programe izvan auto guma", navodi Nikolić.

Prošle godine "Tigar" je na novoj industrijskoj lokaciji otvorio fabriku gumene obuće u koju je investirano 17,6 miliona evra. Ta fabrika, po kapacitetima i sa godišnjom proizvodnjom od četiri miliona pari gumene obuće, najveća je fabrika tog tipa u Evropi.

"Paralelno sa ulaganjem u novu fabriku kupljen je brend `Senčuri` od britanskog `Hantera`, za proizvodnju zaštitne obuće, što je podrazumevalo i kupovinu tehnologije, tržišta, komercijalnih ugovora", rekao je Nikolić.

On je dodao da je početkom novembra "Tigar" pokrenuo novu fabriku tehničke gume u koju je uloženo oko šest miliona evra.

"Postojeci proizvodni program fabrika je dopunila kupovinom proizvodnog programa od danske kompanije `Bilguteks`. Na taj način, pored asortimana proizvoda od gume, `Tigar` pokazuje i ozbiljne planove da bude vodeći proizvodjač na Balkanu gotovih proizvoda od gumenog reciklata", kazao je on.

Nikolić je dodao da ta fabrika već izradjuje dečja igrališta od reciklirane gume i različite vrste sportskih podova od gumenog granulata koji se dobija reciklažom svih vrsta gume.


Belgrade hosts EU integrations conference
BELGRADE -- Belgrade is hosting a conference dedicated to EU integrations today, with the date for Serbia to apply for membership expected to be one of the topics.

The gathering will bring together representatives of regional parliamentary committees for integration.

EC Director for Western Balkans Pierre Mirel and EP rapporteur for Serbia Jelko Kacin will participate.

The host will be Chairman of the Serbian Parliament European Integrations Committee Laslo Varga, who told B92 that "one of the central issues for Kacin" will be "why he believes the time is not right for Serbia to submit its candidate status application".

He added that representatives from other countries is the region will try to make a good impression on the EU and European Parliament (EP) representatives who will be in attendance, "because they are the politicians in the union who decide on candidatures".

Varga agreed that since Croatia and Macedonia, "who are ahead of us" are participating, it will be an opportunity for Serbia to "ask for advice".


Minister: Corridor 10 immune to crisis
BELGRADE -- Infrastructure Minister Milutin Mrkonjić says the construction works on the pan-European Corridor 10 would not stop next year "even with the budget in crisis".

The minister told Belgrade daily Večernje Novosti that all plans for 2009 had been accomplished, with 50 kilometers of the highway built employing domestic construction firms, and that the 20 km stretches near Subotica and Novi Sad would be open for traffic on November 29.

“I guarantee, the last 307 km section of Corridor 10 will be finished by May 2012 and nothing will change those plans,” he said.

Mrkonjić added that Corridor 11 also was "a big chance for Serbia".

“The road-railway route from Timisoara to Bar, via Belgrade, is also our big chance for development. I already have an agreement with the Italians for a modernization of the Bar railway which has not been repaired since it was commissioned. The Italians are also slowly moving their firms from Romania to Serbia and they are taking over the Vršac region,” according to Mrkonjić.

Not only this, but the minister also said he is not giving up on the idea to build "20,000 cheap apartments".

“100,000 people are renting apartments in Belgrade alone, and cannot afford to buy real-estate for EUR 2,000 per square meter. My idea is that the price of a square meter should not be higher than EUR 500,” said he.

“The government has to support the project too, by providing locations and the accompanying infrastructure. I guess every citizen deserves to get a piece of land from the country. The government has assigned Minister of Environment and Spatial Planning Dulić to handle the entire project,” Mrkonjić said.


FAP sklapa kineske kamione od 2010.
Beograd -- Fabrika automobila Priboj (FAP) i kineski proizvođač kamiona Dongfeng potpisali su Memorandum o razumevanju koji predviđa sklapanje kineskih kamiona u Priboju.

Taj memorandum u prvoj fazi podrazumeva sklapanje četiri modela kineskih kamiona od 2010. godine, rekao je ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić ali nije saopštio koliko vozila će biti montirano.

Dinkić je kazao da će Vlada Srbije u 2010. godini izdvojiti do milion evra za modernizaciju opreme u FAP-u, kako bi se ta fabrika osposobila za početak sklapanja kamiona. Prema njegovim rečima, u drugoj fazi predviđena su zajednička ulaganja srpske i kineske strane, ali nije precizirao kolika i kakva.

Vozila će zadovoljavati evropske standarde zaštite životne sredine "EURO 4", a tehnološka znanja biće besplatno ustupljena FAP-u u prvih pet godina, najavljeno je na skupu.

"Dugoročni plan je da 51 odsto ukupne vrednosti svakog kamiona proizvedenog u FAP-u bude poreklom iz Srbije i da se izvozi na tržiše zemalja sa kojima Srbija ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini", kazao je Dinkić.

On je naveo da je važan deo sporazuma i transfer znanja uz pomoć inženjera kineske fabrike. Kako je kazao srpski minstar ekonomije, važno je da se obnovi automobilska industrija u zapadnoj Srbiji i zato će Vlada dati podršku tom projektu.

Kineska kompanija Dongfeng je jedan od najvećih proizvođača kamiona na svetu. Dongfeng proizvodi oko 1,3 miliona vozila godišnje, od čega su oko 300 hiljada kamioni i zapošljava oko 120 hiljada radnika.

Sa svojim proizvodnim programom, FAP je već decenijama prisutan na afričkom i azijskom tržištu, što bi moglo da bude od značaja za buduću saradnju dve firme, a za privatizaciju fabrike iz Priboja zainteresovane su i pojedine fabrike iz Turske i Sirije.
 
-------------------------------------------------------------------------
 
Vlada Srbije je, u okviru podsticaja za otklanjanje negativnih efekata svetske krize, ove godine donela uredbu o subvencionisanoj prodaji FAP-ovih kamiona, kojim je omogućen popust od 20 odsto, uz još 10 odsto onima koji ponude u zamenu kamion bilo koje marke, stariji od 15 godina, za novo teretno vozilo pribojske fabrike. Na taj način kupac će platiti 70 odsto od cene novog FAP-ovog kamiona, pri čemu može da uzme kredit od banke ili da ga uzme na lizing sa kamatom od samo 4,5 odsto godišnje.


Krediti ne prate referentnu kamatu
Beograd -- Smanjenje referentne kamatne stope za 7,75 procenata od početka godine prema svim očekivanjima trebalo je da dovede do znatno jeftinijih dinarskih kredita.

Međutim, pokazalo se još jednom da banke daleko sporije spuštaju kamate nego što je to uobičajeno na razvijenim tržištima, gde se promene referentnih stopa centralnih banaka direktno reflektuju na kreditne uslove.

Banke imaju različita objašnjenja za to što kamate ne prate oscilacije glavne stope NBS-a, od toga da fiksne kamate ulivaju sigurnost klijentima, preko tvrdnji da je aktuelna politika banke rezultat toga što nisu podizali kamate kada je referentna stopa rasla, pa sve do obećanja da će uskoro biti izvršena korekcija kamatnih stopa.

Kod pojedinih banaka se, doduše, može primetiti pad kamata na dinarske zajmove od početka godine, ali obim toga pada veoma retko odgovara padu referentne stope, koja se od januarskih 17,75 odsto spustila na sadašnjih 10 procenata.

Prema rečima Vladimira Vučkovića, profesora Megatrend univerziteta, banke odmah po promeni referentne stope usklađuju kamate za međusobne pozajmice, ali mnogo sporije reaguju kada treba da smanje kamate na kredite stanovništvu.

„Verovatno je po sredi to što banke imaju manji profit u poslovanju sa NBS, svaki put kad centralna banka spusti referentnu stopu, i onda neće još da smanjuju kamate građanima. To ukazuje i da u određenim segmentima bankarskih usluga ne postoji dovoljno konkurencije. Da ne kažem da ima i prećutnog dogovora”, kaže Vučković.

S druge strane, profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta Đorđe Đukić kaže da kreditni rizik u Srbiji konstantno raste jer mnoge kompanije ne mogu da vrate zajmove i predviđa da banke neće reagovati na poslednju korekciju referentne stope.

Prema njegovim rečima, generalno posmatrano, kamate na kredite u Srbiji su porasle, osim u slučaju velikih korporativnih klijenata koji uvek mogu da dogovore povoljnije uslove refinansiranja obaveza sa bankama.

Goran Kostić, direktor sektora za poslove sa stanovništvom Erste banke, kaže da s obzirom na to da visina kamata na dinarske kredite, osim od visine referentne kamatne stope, zavisi i od drugih faktora poput strukture obavezne rezerve, evro i dinarskih pozicija u bilansu, u ovoj godini u toj banci nije bilo velikih oscilacija.

Ipak, pad kamata se, kako kaže, može očekivati od sledeće godine, pošto će trend sniženja referentne stope u kombinaciji sa povećanjem dinarske likvidnosti, zbog promene strukture devizne rezerve, imati veći uticaj.
 
----------------------------------------------------------------------
 
Prema podacima ankete NBS, u drugom kvartalu tri banke su smanjile kamate, a tri povećale. U trećem kvartalu, kamate na potrošačke kredite u dinarima povećale su dve banke, a smanjilo njih šest. Sedam banaka je smanjilo kamate na gotovinske pozajmice, a pet povećalo.


"Monte Adria" i banke osnivaju treću berzu u Crnoj Gori
U Crnoj Gori mogla bi uskoro biti osnovana treća berza, a razgovori o tome počeli su prethodnog vikenda, pišu Vijesti.

Ideja je, prema nezvaničnim informacijama, potekla iz krugova bliskih profesoru Veselinu Vukotiću i "Monte Adria" broker dileru.

Nova berza mogla bi nositi naziv Podgorička, a među potencijalnim osnivačima pominju se najveće bankarske i brokerske kuće koje su nakon prošlosedmičnih transakcija akcijama Nex i Montenegroberze, ostale van većinskog paketa akcija.


Serbia to become the EU candidate in 2010
If the EU Ministers unblock the Interim Trade Agreement in December, Serbia stands a chance to become the EU candidate in a year, according to Serbian Deputy PM Bozidar Djelic.

Furthermore, Djelic believes Serbia might become the EU member in 2014. Djelic says that based on the recent EU talks, Serbia is highly supported by the EU parliament members.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta