Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Agrobanka 2009. godine planira dobit od 14,7 mil EUR

Aktiva Agrobanke iznosila je krajem marta 471,3 mil EUR, što je više za 52,7 mil EUR u odnosu na kraj prošle godine, istaknuto je u Agrobanci.

- Prošle godine aktiva banke iznosila je 417,6 mil EUR. Jedan od razloga rasta aktive poslednjih nekoliko meseci je i rast evra prema dinaru - izjavio je Branislav Pešić, član Izvršnog odbora Agrobanke.

On je najavio da Agrobanka ove godine planira da ostvari dobit od 14,7 mil EUR.

Nikola Aranđelović, član Izvršnog odbora Agrobanke rekao je da akcijski kapital banke trenutno iznosi 155 mil EUR.Leskovac: Aktavis ostaje u Zdravlju

Leskovac -- Famraceutska kompanija "Zdravlje Aktavis'' ostaje da posluje u Leskovcu, saopštila je kompanija povodom glasina o njenom preseljenju na Island.

Razlog za glasine su prilično nepovoljne prilike na Islandu, gde je sedište Aktavisa, većinskog vlasnika najuspešnije leskovačke firme.

Generalni direktor "Zdravlje Aktavisa" Goran Stojilković kaže da je u razvoj od privatizacije, pre gotovo šest godina, uloženo oko 30 miliona evra i dodaje da je samo u modernizaciju kompletnog procesa proizvodnje prema zahtevima EU GMP standarda uloženo oko 16 miliona.

Uvođenjem najviših standarda proizvodnje otvorena je mogućnost izvoza proizvoda kompanije na sva tržišta na kojima je prisutna Aktavis grupa.

Ipak, "Zdravlje Aktavis" se suočava sa brojnim problemima, a pre svega sa viškom zaposlenih. Krajem minule godine iz kolektiva je otišlo 194 radnika, uz otpremninu od 300 evra za svaku godinu radnog staža.

Od promene vlasničke strukture, kompaniju je napustilo više od 1.300 zaposlenih, od ukupno 2.066 koliko ih je bilo na platnom spisku kada je leskovačka farmaceutska kompanija dobila novog vlasnika.

O dobrim rezultatima "Zdravlja Aktavis" govori i činjenica da je Agencija za privatizaciju, posle obavljene kontrole, zaključila da je promena vlasničke strukture izvršena uspešno i da je po tome ovaj kolektiv za primer u Srbiji.

Generalni direktor "Zdravlja" Stojilković očekuje da će kompanija do kraja u 2009. godine povećati vrednost proizvodnje sa 45 na 71 milion evra i da će, posle dobijanja sertifikata EU GMP, koji omogućava transfer preparata iz inostranstva, ovde biti proizvođena čak 242 nova proizvoda, koje kompanija prodaje na tri kontinenta, uključujući i tržište Evropske unije."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta