Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Od 1.februara puna primena Prelaznog trgovinskog sporazuma
Prelazni trgovinski sporazum Evropske unije (EU) i Srbije sutra će zvanično stupiti na snagu

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer (Vincent Degert) ocenio je da puna obostrana primena Prelaznog sporazuma otvara put Srbije ka pristupanju Evopskoj uniji.

On je naveo da je ekonomski značaj primene Prelaznog sporazuma to što će Srbija biti privlačnija za strane investitore, dok je politički značaj u tome što će praćenje napretka biti važna stavka kada Evropska komisija bude razmatrala kandidaturu Srbije.

Prvi sastanak Komiteta EU i Vlade Srbije za praćenje primene Prelaznog trgovinskog sporazuma trebalo bi da da bude održan između 10. i 15. marta.

EU je 7. decembra odmrzla primenu Prelaznog trgovinskog sporazuma sa Srbijom, kojim je predviđena postepena liberalizacije trgovine u roku od šest godina.

Srbija je jednostrano počela da primenjuje Prelazni trgovinski sporazuma sa EU 30. januara 2009. godine, a od 1. januara ove godine smanjila je carine u skladu sa drugom godinom primene sporazuma.

Prelazni trgovinski sporazum je deo Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta