Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Misija MMF-a bez dogovora napušta Beograd
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) završila je danas posetu Beogradu bez konačnog dogovora o šestoj reviziji tekućeg kreditnog aranžmana sa Srbijom, rečeno je Beti u beogradskoj kancelariji MMF-a.

Dalji razgovori između MMF-a i Vlade Srbije povodom šeste revizije kreditnog aranžmana obavljaće se na relaciji Vašington-Beograd, a posrednik u toj komunikacije biće stalni predstavnik MMF-a u Beogradu Bogdan Lisovolik.

Misija MMF-a, koja u Beogradu boravi dve nedelje, danas će izdati saopštenje u kojem će navesti šta su razlozi zašto nije postignut dogovor o šestoj reviziji kreditnog aranžmana sa Srbijom u vrednosti oko 3 mlrd EUR.

Najvažnije teme u razgovorima Misije MMF-a i Vlade Srbije bile su rebalans ovogodišnjeg budžeta i predlog budžeta za 2011. godinu.

Zahtev MMF-a je da se do kraja ove godine usvoje izmene Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju, koje su iz skupštinske procedure povučene posle dolaska Misije MMF-a u Beograd.

Nekoliko udruženih sindikata danas će, u zavisnosti od toga kakav će biti odgovor Vlade na njihove zahteve da se u tom zakonu odredi zaštitna odredba da prosečna prenzija ne može da bude manja od 60% prošečne zarade, odlučiti da li će nastaviti da prikupljaju potpise za smenu vlade i organizovanje protesta radnika.


Slovačka "Tatravagonka" investira 3 mil EUR u subotičko "Bratstvo" - Kreće izvoz vagona u evropske z
U Bratislavi je 5. novembra potpisan ugovor kojim se slovačka "Tatravagonka" obavezala da u subotičko "Bratstvo" investira najmanje 3 mil EUR i pokrene proizvodnju vagona za izvoz u Nemačku, Rusiju, Austriju i druge evropske zemlje.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić koji je izrazio zadovoljstvo što će dolaskom "Tatravagonke" biti spašena fabrika u Subotici a radnicima obezbeđen posao.

- "Bratstvo" je bilo u očajnoj situaciji jer prethodna privatizacija nije uspela. Država je zatim privremeno preuzela fabriku kako bismo pronašli adekvatnog strateškog partnera i "Tatravagonka" sigurno jeste takav partner- istakao je Dinkić.

Tender za subotičko preduzeće za projektovanje, proizvodnju i opravku šinskih vozila, objavljen je u junu.

"Tatravagonka" je na tenderu za imovinu "Bratstva" ponudila 5,4 mil EUR, obavezala se na investicioni program od tri miliona i zadržavanje svih radnika.

Dinkić je 5. oktobra u Bratislavi otvorio i poslovni forum "Srbija – pravo mesto za investiranje", gde je predstavio povoljnosti ulaganja u Srbiju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta