Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Poljoprivredni kombinat "Beograd" postao državno preduzeće
Ministarstvo ekonomije i predstavnici malih akcionara potpisali su u petak (5. februar 2010. godine) osnivački akt Poljoprivrednog kombinata "Beograd". Na taj način ovo preduzeće postaje državno, što je prvi korak ka tome da ono postane gradsko preduzeće, navodi "Beoinfo".

– PKB se vraća Beogradu i Beograđanima i za nas je ovo veliki dan. To će značiti sigurnost za njihove zaposlene i siguran razvoj kompanije u budućnosti. Mi želimo da u budućnosti napravimo istu stvar i sa kombinatima poput "Voćarskih plantaža" u Grockoj i "Dragan Marković" u Obrenovcu – rekao je Miroslav Čučković.

On je dodao da se očekuje da do 1. marta bude završen ostatak posla, odnosno povezivanje staža koji nedostaje, dobijanje overenih zdravstvenih knjižica, kao i predlog socijalnog programa koji će se realizovati iz tranzicionog fonda Vlade Republike Srbije.

Nebojša Ćirić, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije, rekao je da su izmenama i dopunama osnivačkog akta stvoreni početni uslovi da ovo preduzeće postane gradsko.

– To je prvi korak koji je dogovoren na nivou Ministarstva ekonomije i grada Beograda u okviru strategije koja podrazumeva da će sledećom odlukom republičke vlade, koju očekujemo vrlo brzo, suštinski ovo preduzeće preći potpuno u nadležnost grada. Radi se o strateškoj odluci jer je PKB, sa još nekoliko preduzeća, identifikovan kao preduzeće od velikog značaja za Beograd i njegove stanovnike, što ono po svojim kapacitetima zaista i jeste – rekao je Nebojša Ćirić, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije.

Milan Veljović, generalni direktor Poljoprivrednog kombinata "Beograd", kazao je da je cilj poslovodstva i zaposlenih bio da se preduzeće očuva i uđe u gradsku strukturu. Od ovih odluka korist će imati i grad i republika, ali i zaposleni, rekao je Veljović.


Sazivanje vanredne sednice Skupštine VELEFARM ad
Upravni odbor je na svojoj sednici održanoj dana 29.01.2010. godine doneo Odluku od sazivanju vanredne sednice Skupštine Akcionarskog društva, za 22.02.2010. godine, sa početkom u 10 časova u prostorijama Velefarm ad holding kompanije Beograd, Vojvode Stepe 414a.

Za sednicu je predložen sledeći dnevni red:

1. Otvaranje sednice i imenovanje radnih tela Skupštine
a) Imenovanje zapisničara
b) Imenovanje overivača zapisnika
c) Imenovanje članova Komisije za glasanje

2. Usvajanje izveštaja Komisije za glasanje

3. Donošenje odluke o povećanju osnovnog kapitala Velefarm ad holding kompanije putem distribucije akcija nove emisije

4. Razno


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta