Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Vlada nagovara kompaniju "Ikea" da otvori fabriku umesto tržnog centra
Vlada Srbije i dalje pregovara sa "Ikeom" o otvaranju proizvodnih pogona tog najpoznatijeg švedskog proizvođača nameštaja u Sremskoj Mitrovici i Vranju.

Iako su predstavnici kompanije "Ikea" u nekoliko navrata poručili da su spremni da u budućnosti ulažu u Srbiju ali da trenutno nije vreme za to, Vlada pokušava da ih navede na promenu odluke. Vlada "Ikei" nudi povlastice u vezi sa zemljištem za prodajne centre u Srbiji ako se švedski proizvođač nameštaja ipak odluči da investira u otvaranje i proizvodnih pogona.

Međutim, s druge strane, "Ikea" poručuje da je spremna da zemljište kupi čak i po tržišnoj ceni na licitaciji. Kao što je poznato, "Ikea" je već u pregovorima sa nekim privatnim vlasnicima zemljišta oko autoputa. Osim toga, "Ikea" tvrdi da će umesto proizvodnih pogona osigurati dolazak poznatih robnih marki u Srbiju poput H&M, francuske robne kuće sportske opreme "Decatlon", francuskog lanca "Carefour", kao i robne kuće "Doityourself".

Vlada bi uskoro trebalo da donese odluku o prenameni zemljišta Instituta za stočarstvo, koje je zapalo za oko švedskoj kompaniji. Ukoliko do dogovora o podizanju fabrike ipak ne dođe, to građevinsko zemljište biće stavljeno na licitaciju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta