Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Trayal" očekuje ugovor sa kompanijom "Fiat" početkom juna - isporuka 40.000 guma godišnje
Kompanija "Trayal" iz Kruševca očekuje da će početkom juna potpisati ugovor sa italijanskim "Fiatom" o isporuci guma za automobil "punto", koji se proizvodi u kragujevačkoj "Zastavi".

Kako je aganciji Beta rečeno u "Trayal", testovi u istraživačkom centru "Fiata" u Baloku potvrdili su da gume zadovoljavaju tražene performanse na mokroj podlozi, a u Boru će biti obavljeno i testiranje guma na habanje.

Direktor prodaje komapnije "Trayal" Nebojša Đenadić rekao je da će posle te provere uslediti i konačno eksterno testiranje guma na kočenje na mokroj podlozi i habanje u jednom institutu u Kelnu.

- Završetak svih provera očekuje se do polovine maja, a do potpisivanja ugovora sa "Fiatom" moglo bi doći početkom juna- kazao je Đenadić.

Prema njegovim rečima, trenutno se testira samo guma T-400 koja će se ugrađivati u "punto" koji se sklapa u Kragujevcu, što znači da će ugovorene količine iznositi 40.000 guma godišnje, ali da će se kasnije ugovor proširiti i na druge modele.

Prema ranijim najavama, "Trayal" bi trebalo da "Fiatovim" fabrikama isporučuje i do milion guma godišnje.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta