Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Danas potpis za most Zemun-Borča
Ugovor o izgradnji mosta Zemun-Borča čija je vrednost 170 miliona evra biće potpisan danas u Skupštini grada Beograda.Kako je ranije saopšteno, 85 odsto novca za izgradnju mosta biće obezbeđeno iz kredita kineske Eksim (Exim) banke, dok će 15 procenata biti finansirano iz Nacionalnog investicionog plana, a troškove eksproprijacije i tehničkih priprema preuzeće grad Beograd.

Rok otplate kredita je 15 godina, sa počekom od tri godine i fiksnom kamatnom stopom od tri odsto godišnje. Ugovorom je definisano i učešće srpskih podizvodjača od najmanje 45 odsto.

Vlada Srbije i grad Beograd su 23. oktobra 2009. sa CRBC-om potpisali predugovor o gradnji mosta. Most preko Dunava Zemun-Borča trebalo bi da bude završen 2013. godine, biće dugačak 1,5 kilometara, a biće izgrađene i pristupne saoraćajnice duge 21 kilometar.


Matić: Tender za Telekom na leto
Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić kaže da će najverovatnije na leto biti raspisan tender za privatizaciju Telekoma Srbije. Ona je kazala da će biti pozvani strateški investitori i veliki telekomunikacioni operatori da ponude odgovarajuću sumu "za neki procenat, koji je sada preliminarno određen kao 40 odsto".

"Videćemo da li će finansijski savetnik da se saglasi da je to optimalan procenat za prodaju", kazala je Matićeva i izrazila očekivanje da će doći veliki strateški investitor koji će podići nivo telekomunikacija u Srbiji na nivo koji je uobičajen u Evropskoj uniji.

"Trebalo bi posebno obratiti pažnju na širokopojasni internet, odnosno da se omogući da svi stanovnici Srbije imaju internet, telefon i mobilnu telefoniju", rekla je Matićeva.

Vlada Srbije odlučila je da na tenderu proda 40 odsto akcija Telekoma Srbije koje su u vlasništvu države. Država je preko PTT Srbija vlasnik 80 odsto Telekoma Srbije, a 20 odsto je u vlasništvu grčke kompanije OTE, čiji je većinski vlasnik Dojče telekom.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je precizirao da će biti objavljen tender, a nakon toga organizovana aukcija, ističući da će postupak biti sličan kao pri prodaji Mobtela.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta