Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Besplatne akcije dobijaju cenu - NIS od 21. juna otvoreno akcionarsko društvo
Naftna industrija Srbije od 21. juna postaje otvoreno akcionarsko društvo i uskoro će 4,8 miliona građana moći na Beogradskoj berzi da trguje akcijama ove naftne kompanije. Zasad je cena jedne akcije NIS 500 dinara, a svi koji imaju pravo dobili su paket od pet deonica NIS. U Ministarstvu ekonomije najavljeno je da će građani imati besplatno prvo trgovanje akcijama i to preko brokera iz Pošta Srbije.

Na skupštini akcionara NIS 21. juna biće usvojeni svi dokumenti koji omogućavaju izlazak na berzu i trgovanje akcijama, a razmatraće se i finansijski izveštaj za prošlu godinu sa minusom od 4,4 milijarde dinara. Novi većinski vlasnik NIS, ruski "Gaspromneft", pročešljao je i poslovanje iz ranijih godina i kumulativni gubitak od 2005. godine dostigao je 37,6 milijardi dinara. U tih 37,6 milijardi dinara uračunati su svi sudski sporovi, kao i sumnjiva potraživanja.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta