Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Delta:Prodaćemo 50% Maksija u 2010.
Do kraja godine okončaćemo pregovore o prodaji do 50 odsto vlasništva trgovinskog lanca Maksi i tada ćemo znati imamo li nove partnere, kažu u kompaniji Delta.

Jelena Krstović, direktor korporativnih komunikacija u Delta holdingu, kaže da su uz belgijski Delez stigle ponude od više investicionih fondova iz EU i SAD

Ona tvrdi da razlog prodaje ne leži u finansijskim problemima pošto ne postoje i dodaje da u svetu kapital ide na tržište kad najviše vredi, kad partneri traže i kad ide uz strateške razvojne planove.

"Mi ih imamo u Srbiji, regionu i na novim tržištima", kaže Jelena Krstović, koja, upitana ko su tačno i za koji procenat ponaosob zainteresovani potencijalni strani partneri, odgovara da je potpisan ugovor o tajnosti pregovora koji ne može da krši.

"Ovo je za nas jubilarna godina, 12. decembra obeležavamo deset godina od osnivanja Maksija, a dogodine 4. februara su dve decenije od osnivanja Delte. Pokazali smo trajnost u veoma turbulentnom vremenu zato što kompanijom ne upravlja jedan čovek, već sistem. Ovakva organizacija upravljanja se i u svetu pokazala kao jedina uspešna", dodaje Krstović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta