Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
ENHL dobio novi Upravni odbor

Beograd -- Energoprojekt holding dobio je novi Upravni odbor. Biće izabran i predsednik uprave, a raspravljaće se o izboru izvršnog odbora i novog generalnog direktora.

Skupština akcionara uspela je, posle otkazivanja 30. juna, kada Uprava kompanije nije dozvolila predstavniku države da glasa jer Srbija i formalno nije bila vlasnik akcija Energoprojekta na dan akcionara.

Članovi nove Uprave su Stojan Čolakov i Nikola Breka iz „Niskogradnje“, Bogdan Uzelac iz „Hidroinženjeringa“, Dragan Tadić i Zoran Mitrović iz „Visokogradnje“, te Svetlana Gregović i Vladimir Milovanović iz „Energoprojekt Opreme“.

Sa državne liste izabrani su Vladimir Sekulić iz brokerske kuće „MV Investment“ u vlasništvu srpskog biznismena Miodraga Kostića i Miodrag Zečević, dosadašnji predsednik Upravnog odbora u „Energoprojektu“. Nezavisni članovi su Milun Trivunac, savetnik u Ministarstvu ekonomije i Dušan Nikezić, savetnik premijera Mirka Cvetkovića. Izabran je i nadzorni odbor, a jedan od članova je i Gašo Knežević, bivši ministar prosvete.

Dosadašnji generalni direktor kompanije Vladan Pirivatrić i direktori zavisnih preduzeća Holdinga biće u statusu v.d. direktora sve do izbora njihovih naslednika.

Sada je glavno pitanje da li će rezultati skupšine imati uticaj na skoru prodaju „Energoprojekta“ ili će država i dalje držati oko 33 odsto njegovog vlasništva. Kako saznajemo, država je zainteresovana za još jednu proveru finansijskog poslovanja „Energoprojekta“.

„Kanađani su takođe i dalje zainteresovani za kupovinu, mada postaju nervozni zbog sporosti države“, kaže naš izvor blizak „Lavalinu“.
Predstavnici „Lavalina“ još u aprilu ove godine razgovarali su sa predstavnicima vlasti o kupovini državnog udela. Srpska delegacija sastala se sa „Lavalinom“ i početkom avgusta.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta