Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
U prvih osam meseci 2011. Srbija najviše izvezla u Italiju, Nemačku i BiH
Najznačajniji izvozni partneri Srbije od janura do kraja avgusta 2011. godine bile su Italija, Nemačka i Bosna i Hercegovina koje su činile gotovo trećinu izvoznog plasmana srpske robe na inostrano tržište, saopštio je Institut za istraživanje tržišta (IZIT).

U tom periodu Srbija je u Italiju izvezla roba i usluga za 899 mil USD, u Nemačku za 890 mil USD i u BiH za 781 mil USD.

Sa druge strane, najvažniji uvozni partneri Srbije bili su Rusija, Nemačka i Italija.

Uvoz iz Rusije iznosio je 1,68 mil USD, Nemačke 1,4 mil USD i Italije nešto više od 1 mil USD, a udeo ovih zemalja u ukupnim srpskim nabavkama sa inostranim tržištima je 32,2%.


"Gorenje" počelo proizvodnju u Zaječaru
Slovenačka fabrika "Gorenje" počela je ovih dana u pogonu u Zaječaru proizvodnju umivaonika iz veštačkih masa i montažne linije za mašine za pranje veša, saopšteno je danas iz novootvorenog pogona.

Ovo je već treći proizvodni pogon "Gorenja" u Srbiji, u kojem je momentalno zaposleno 39 radnika, a u planu je da do kraja godine bude ukupno 88 zaposlenih.

"Gorenje" u ovoj godini planira da proizvede 7.000 umivaonika i montažu 7.000 mašina za pranje veša.

Proizvodi su namenjeni za prodaju u Srbiji, Rusiji, Ukrajini i na ostalim istočno evropskim tržištima.

Investicija u fabriku u Zaječaru ima pozitivan efekat na prodaju, kažu u toj fabrici, a povećaće i konkurentnost na spomenutim tržištima.


Gorenje starts production in Zajecar
Slovenia's Gorenje has recently started producing hand sinks from artificial materials and put a washing machine assembly line in operation in its plant in Zajecar, people at the newly opened plant announced today.

That is Gorenje's third production plant in Serbia. It currently employs 39 workers, and the plan is to increase the number of employees to a total of 88 until the year's end.

Gorenje this year plans to produce 7,000 hand sinks and assemble 7,000 washing machines.

These products will be offered to the markets in Serbia, Russia, Ukraine and other markets in eastern Europe.

The investment in the plant in Zajecar positively affects the sales and it will improve the competitiveness in aforementioned markets, said people at the new plant.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta