Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Lidl" planira otvaranje prodavnica u 20 srpskih gradova - Objekti nemačkog diskontnog lanca izvesni
Nemački diskontni lanac "Lidl" trenutno u Srbiji ispituje dvadesetak lokacija odnosno gradova u kojima planira da otvori svoje objekte. Kako "Blic" saznaje, dva grada u kojima će sigurno biti izgrađeni supermarketi su Novi Sad i Valjevo u kome zasad ne postoji nijedan veći trgovinski objekat.

Upućeni tvrde da "Lidl" neće otvarati objekte sporadično, jer poslovna politika te kuće predviđa da se prvo kupe i opreme lokacije, a potom da se gotovo u isto vreme otvori ceo niz njihovih prodavnica.

Inače, "Lidl" je poslovanje u Srbiji registrovao 22. decembra prošle godine. Osnivač firme je "Lidl Srbija supermarketi", a osnivački kapital je 20.000 EUR. Iz centrale "Lidl"-a u Nemačkoj, "Blicu" je prošlog meseca potvrđeno da trenutno preispituju "Okvirne uslove i šanse u nekoliko zemalja, između ostalog i Srbiji".

Krajem maja ove godine se spekulisaloda će taj lanac s poslovanjem u Srbiji startovati iz Novog Sada, jer je, kako su tada pojedini mediji prenosili, "Lidl" bezecovao plac na Futoškom putu. Tada se, takođe, pisalo da to neće biti njihov jedini objekat u ovom gradu. Međutim, ta informacija nikad nije zvanično potvrđena ni od strane ove kompanije ni od gradskih vlasti u Novom Sadu.

Vlasnik treći najbogatiji Nemac

"Lidl" širom Evrope ima više od 9.000 prodavnica i posluje u više od 20 zemalja. Osnovan je još tridesetih godina prošlog veka i sada su peti najveći trgovinski lanac u svetu sa godišnjim prihodima većim od 60 mlrd EUR. Diter Švarc, vlasnik "Lidla", treći je najbogatiji Nemac sa imovinom procenjenom na 11,5 mlrd EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta