Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Fabrika "IGB Automotive" 26. oktobra otvara novu fabriku u Inđiji
Kompanija "IGB Automotive" sutra će u Inđiji otvoriti novu fabriku za proizvodnju grejača za automobilska sedišta i senzora za sigurnosne pojaseve, u koju uloženo oko 3 mil EUR.

Direktor "IGB Automotive" Nebojša Dragićev rekao je agenciji Beta da će se u novom pogonu od 8.000 kvadratnih metara, proizvoditi za renomirane kupce iz autoindustrije, a u planu je zapošljavanje još 100 radnika do kraja 2012. godine.

- Preduzeće u Inđiji je osnovano 2007. godine i u njemu je u iznajmljenoj hali zaposleno 133 radnika koji su proizvodili 100.000 grejača za sedište godišnje. Naredne godine, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, zaposlili smo još 48 radnika i povećali proizvodnju na 1,5 miliona komada grejača godišnje - rekao je Dragićev.

Prema njegovim rečima,"IGB Automotive" danas ima 650 radnika i proizvodi oko šest miliona grejača za automobilska sedišta.

- Mislim da je naš primer lep model poslovanja jedne strane kompanije u Srbiji, koja je pre četiri godine počela od nule. Posebno nas izdvaja činjenica da 90% zaposlenih čine žene - kazao je Dragićev.

Direktor Fonda za promociju investicija u Vojvodini (VIP fond) Branislav Bugarski je rekao da je IGB Automotiv započeo svoju investiciju u Vojvodini uz stručnu podršku fonda i za samo tri meseca od prvog kontakta otvorio prvu fabriku u Inđiji.

- Uz fer odnos rukovodstva kompanije uspeli smo da održimo broj zaposlenih za vreme svetske ekonomske krize. Kada je prošla kriza, oni su bili u prednosti u odnosu na konkurente i veoma brzo su mogli da odgovore na zahteve tržišta i vrate se na obim proizvodnje koji su imali. Ubrzo se iskazala potreba za proširenje kapaciteta i oni su započeli izgradnju nove hale - rekao je Bugarski.

Iste godine kompanija je potpisala ugovor sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA za dodelu subvencija u iznosu od 2.500 EUR po radnom mestu za 300 radnika. Za proširenje proizvodnog pogona SIEPA je odobrila povećanje iznosa subvencije i 2010. potpisan je aneks ugovora uz ukupne subvencije od 1,8 mil EUR za 720 ljudi.

IGB Automotiv je ćerka firma nemačke kompanije "IG Bauerhin", a ima pogone i u Češkoj, Kanadi, Kini, Južnoj Koreji i Meksiku.


Spojene Alpha banka i Eurobank EFG - Kapital nove institucije 146 mlrd EUR
Grčke Alpha banka i Eurobanka EFG spojile su se, čime je kapital nove banke uvećan na 146 mlrd EUR, izjavio je sinoć u Beogradu glavni ekonomista međunarodnih operacija Eurobanke EFG grupe Ðorđo Pradeli.

Na skupu srpskih i grčkih privrednika, održanom u hotelu ‚‚Hyattt‚" , Pradeli je rekao da će posle fuzije te dve grčke banke, nova banka biti među najjačima u evrozoni, a na srpskom tržištu druga po snazi poslovanja.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta