Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS među 10 najvećih u regionu
Beograd -- Jedanaest preduzeća iz Srbije našlo se na listi 100 najvećih kompanija u jugoistočnoj Evropi, pokazuje analiza bugarskog portala SeeNews.
Osnovni kriterijum je bila visina prihoda u 2010. godini, a na na vrhu liste domaćih firmi je Naftna inudstrija Srbije koja je zahvaljujući prihodu od 1,7 milijardi evra, zauzela ukupno deveto mesto (12. pozicija u 2009. godini).

Na 18. mestu se našao EPS, koji je u odnosu na 2009. godinu pao za jednu poziciju. Slede Telekom Srbija, US Stil, Srbijagas, te Delta Maksi, koji je sa ukupnim prihodima od oko 730 miliona evra, zauzeo 43. mesto.
Za mesto na listi se izborila i kompanija Termoelektrane Nikola Tesla, te Jugorosgas, Merkator S, Elektrovojvodina i Idea Srbija.

Kada je reč o listi banaka, iz Srbije je najbolje plasirana Banka Inteza koja se sa 24. popela na 20 mesto u regionu. Komercijalna je na 28. mestu, a na listi je još 16 banaka.

Dunav osiguranje najbolje je plasirana srpska osiguravajuća kuća (10. pozicija), Delta Đenerali je 18. a DDOR na 19. mestu dok je na listi još osam osiguranja iz Srbije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta