Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Benetton" u 2012. zapošljava još 900 radnika u Nišu
Direktor kompanije "Benetton Srbija" Flavio Simoneti izjavio je danas u Nišu da će ta kompanija u toku sledeće godine zaposliti oko 900 radnika, a do kraja 2013. godine ukupno 2.000 radnika.

Simoneti je sa niškim novinarima i gradonačelnikom Milošem Simonovićem obišao objekte u krugu nekadašnje fabrike "Nitex", gde italijanska kompanija trenutno ruši i rekonstruiše zagrade u kojima će biti otvoreni pogoni kompanije "Benetton".

U kompaniji "Benetton" Srbija u Nišu trenutno radi oko 150 radnika u jednoj zgradi i oni proizvode džempere.

Simoneti je rekao da će "Benetton" u Nišu ukupno rekonstruisati oko 40.000 kvadratnih metara prostora i izgraditi još oko 25.000 kvadratnih metara.

- Sudbina radnika fabrike "Nitex" ne zavisi od nas, mi smo kupili samo teren bez obaveze prema radnicima, sa nekima od njih radimo intervjue za posao, ali većina radnika će biti mladi ljudi, jer se kompletna proizvodnja razlikuje od one u "Nitex"-u - rekao je Simoneti.

Radnici koji trenutno rade u "Benetton"-u u Nišu zaposleni su u firmama kooperantima "Benetton"-a.

- Imamo trenutno pet kooperanata koje "Benetton" kontroliše, daje prostor i sirovine. Radi se o društvima koja su nezavisna ili su deo "Benetton grupe" i sa kojima sarađujemo više od 30 godina - rekao je Simoneti.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović je rekao da će "Benetton" po sporazumu koji je potpisao sa gradom i Vladom Srbije u tri godine zaposliti 2.000 radnika, ali da je njihov plan da se u četiri godine zaposli ukupno 2.700 radnika.

- Prezadovoljan sam dinamikom realizacije projekta "Benetton". Saradnja sa ovom kompanijom ima i nastavak, i očekujem da u narednih desetak dana oni izaberu još jednu lokaciju van kompleksa "Nitex"-a za još jednu fabriku - rekao je Simonović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta