Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Calzedonia" ulaže 20 mil EUR u proširenje proizvodnje u Subotici
Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić potpisaće sutra (29. novembar 2011. godine) sa italijanskim proizvođačem donjeg veša "Calzedonia" ugovor o novoj investiciji te kompanije u fabriku u Subotici, saopštila je Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Kako je navedeno u saopštenju investicija kompanije "Calzedonia" u Subotici vredna je 20 mil EUR i do kraja 2014. godine otvoriće 1.000 novih radnih mesta.

Predstavnici kompanije su najavili da će konkurisati na Programu finansijske podrške inevesticija, koji administrira SIEPA, a za proširenje investicije u Somboru "Calzedonia" je sa ovog programa dobila dodatnih 800.000 EUR, odnosno po dve hiljade evra za 400 novih radnih mesta.

Ugovor o investicijama Kalcedonije u Srbiji Ćirić će potpisati sa direktorom za investicije te italijanske kompanije, Frančeskom Rufolijem, i gradonačelnikom Subotice, Sašom Vučinićem.

"Calzedonia" u Srbiji posluje od 2010. godine, gde ima fabriku u Somboru. Bavi se proizvodnjom dečjih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša.

Ova italijanska kompanija je ima mrežu od oko 3.000 prodavnica u svetu i ostvarujuje preko milijadu evra prihoda, navelo je Ministarstvo ekonomije Srbije.


Srbija lider po investicijama?
Beograd -- Prema podacima svetske revizorske kuće KPMG, Srbija je prva po direktnim stranim investicijama u regionu.
Na ovoj listi nalazimo se čak i ispred nekih zemalja EU - Rumunije i Bugarske.

U prvih osam meseci ove godine, strane investicije u srpsku ekonomiju porasle su do 1,2 milijarde evra, što je za 560 miliona evra više nego prošle godine.

Ovim podacima su potvrđena i predviđanja finansijskih eksperata koji su 2010. godine tvrdili da će se investicije u Srbiju duplirati u ovoj godini. Prošle godine strani investitori uložili su u Srbiju 982 miliona evra, što je bilo više nego što je te godine investirano u Hrvatsku i Sloveniju zajedno.

Ključna stvar za strane investitore u Srbiji je politika oporezivanja i najniži porez na dobit u Evropi, koji se nije povećao uprkos finansijskoj krizi.

Takođe bitan faktor je i to što Vlada Srbije stranom investitoru plaća 10.000 evra za svako novo radno mesto, što može biti i 20 odsto od njegove ukupne investicije.

"Ovi podaci potvrđuju da je Srbija regionalni lider u privlačenju stranih investicija i takav trend će biti nastavljen i u sledećoj godini", potvrdio je Nebojša Ćirić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja.


OTE potvrdio da pregovara o prodaji akcija "Telekoma Srbije"
Grčka telekomunikaciona kompanija OTE objavila je danas da pregovara sa "Telekomom Srbije" o prodaji 20% akcija u toj srpskoj telekomunikacionoj kompaniji.

- Pošto su pregovori u toku ne možemo da govorimo o ishodu niti o rasporedu razgovora - objavio je OTE na Atinskoj berzi.

"Telekom Srbije" je 24. novembra saopštio da postoji mogućnost da otkupi akcije od OTE-a.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta