Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Mlin "Panonija Promet" zapošljava još 18 radnika
Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin u petak (4. novembar 2011. godine) je posetio preduzeće "Panonija Promet" u Staroj Pazovi. Tom prilikom potpisan je ugovor o dodeli subvencija za otvaranje novih radnih mesta, na osnovu kojeg će biti zaposleno 18 ljudi.

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i direktor "Panonija Prometa" Branko Ulemek.

- Nadam se da ćemo u ovaj mlin i naredne godine doći istim poslom, kako bi potpisali za bar još 30 radnika ugovore o subvencijama - rekao je Miroslav Vasin.

Vlasnik DOO "Panonije Promet" Branko Ulemek se zahvalio na podršci i razumevanju pokrajinske vlade, naglasivši da mlin trenutno radi sa 50% kapaciteta, zato ima realne šanse da u skorije vreme, se zaposli još ljudi.

- Pored toga u planu im je da u velikoj hali, koja je takođe u njihovom vlasništvu otvore modernu pekaru, iz koje bi izlazili proizvodi od brašna iz ovog mlina - rekao je na kraju Ulemek.


"Mono metal" ulaže 2,7 mil EUR u proizvodnju metalnih konstrukcija u Bačkom Monoštoru
Kompaniji "Mono metal" u Bačkom Monoštoru kod Sombora danas je dodeljeno 500.000 EUR podsticaja za pokretanje proizvodnje metalnih konstrukcija i otvaranje 100 novih radnih mesta, a ugovor o tome im je uručila potpredsednica vlade Verica Kalanović.

Austrijska kompanija "Mono metal" uložiće 2,7 mil EUR u proizvodnju metalnih konstrukcija u Bačkom Monoštoru i dobila je podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) u 14. krugu Programa za podsticaj direktnim investicijama.

Ta kompanija je najavila da će 100 novih radnika početi da radi u narednih godinu dana, kao i da namerava da ukupno zaposli 400 radnika.

Direktor "Mono metala" Klaus Viper se zahvalio Vladi Srbije na pomoći za pokretanje proizvodnje, dodajući da je ta investicija bila "na čekanju" i da će se sada iskoristiti novizgrađena hala.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta