Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Rudnik Kovin" na prodaju - Minimalna cena za imovinu 3,37 mil EUR, rok za dostavu ponuda 27. januar
Agencija za privatizaciju objavila je danas javni poziv za tendersku prodaju pokretne i nepokretne imovine rudnika za podvodnu eksploataciju uglja "Rudnik Kovin" u restrukturiranju.

Minimalna cena za imovinu iznosi 3,37 mil EUR, a kupac je u obavezi da osnuje novo privredno društvo na teritoriji Srbije, u koje će kao nenovčani ulog uneti stvari koje su predmet prodaje. Kupac je obavezan i da tom društvu uplati 346.700 EUR na ime infrastrukturnog opremanja lokacije za eksploataciju.

On će takođe morati da otkupi sve zalihe gotovih proizvoda koje nisu opterećene zalogom, čija će vrednost biti naknadno utvrđena. Obavezan je i investicioni program koji predviđa minimalna ulaganja od 2,5 mil EUR u roku od tri godine.

Ponuđač je u obavezi i da u potpunosti prihvati minimalni socijalni program, koji podrazumeva preuzimanje svih zaposlenih u trenutku zaključenja Ugovora o prodaji, zabranu otpuštanja radnika kao tehnološkog viška, u roku od dve godine i poštovanje odredbi važećeg Pojedinačnog kolektivnog ugovora.

Pravo učešća imaju pravna lica, koja se već bave eksploatacijom uglja ili drugih ruda, a koja su na dan 31. decembra 2010. godine imala poslovni prihod, od najmanje 10 mil EUR.

Zainteresovani će moći da otkupe tendersku dokumentaciju, zaključno sa 16. januarom, a rok za dostavljanje ponuda je 27. januar.


"SBE Srbija" u Šapcu u režimu slobodne zone - Proizvodnja autodelova počinje u martu 2012.
Sedam hektara zemljišta u Severozapadnoj radnoj zoni, koje je od avgusta vlasništvo italijanskog investitora "Vescovini group", od juče je u statusu bescarinske zone. Uslove je utvrdila državna komisija i nakon provere odobrila režim slobodne zone. Kako je naveo gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, privlačenje investitora i izgradnja privredno-proizvodnih objekata je jedini način za napredak društva u svim oblastima.

- Grad Šabac je u pregovorima sa nadležnom republičkom ustanovom o prevođenju 300 hekara zemljišta u Severozapadnoj radnoj zoni u status bescarinske zone, čime idemo u susret stranim investitorima jer im poslovanje u takvom režimu više odgovara - najavio je gradonačelnik Šapca.

Preduzeće "SBE Srbija", kao sastavni deo kompanije "Vescovini", gradnju fabrike za izradu mehaničkih delova namenjenih automobilskoj industriji počeće u martu, a završetak se očekuje u jesen 2012. Vrednost investicije u narednoj godine iznosiće 5 mil EUR. U zavisnosti od rasta proizvodnje u fabrici "Fiatovih" automobila u Kragujevcu, prozvodni kapaciteti biće dograđivani, tako da bi, prema sadašnjim projekcijama, ukupna investicija na ovoj lokaciji mogla biti oko 10 mil EUR. Gradonačelnik Miloš Milošević kaže da je to direktan poziv domaćoj građevinskoj operativi da bude spremna za predstojeće poslove.

Federiko Veskovini, suvlasnik kompanije "Vescovini group", ocenio je jučerašnji dan kao vrlo važan u poslovanju preduzeća "SBE Srbija".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta