Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Benetton" i "Sergio Tacchini" zainteresovani za pirotski "Prvi maj"
Vršilac dužnosti direktora Industrije odeće "Prvi maj" Veljko Krstić je izrazio zadovoljstvo poslovanjem i istakao da proizvodnja nijednog trenutka nije stala. Krstić je rekao da je u fabrici, kada je ušla u program restrukturiranja, radila jedna trećina zaposlenih, a da više od godinu dana radi 1.550 radnika, od kojih je 50 novoprimljenih.

- Plate se redovno isplaćuju i dva puta su povećane - 20% i 8%. Prosek plata je oko 20.000 dinara, računajući i topli obrok, a obaveze izmirujemo na vreme - kazao je Krstić.

Prema njegovim rečima, izvoz za ovu godinu iznosi oko 5 mil EUR i u odnosu na 2010. godinu povećan je 80%.

- Stvaraju se mogućnosti da se izvoz poveća. Povećali smo količine za partnere za koje radimo, a imamo i nove partnere poput firme "Bortex" sa Malte i firme "Park avenija" iz Češke - rekao je Krstić.

On je izrazio zadovoljstvo što je predsednik Srbije Boris Tadić prilikom nedavne posete Pirotu rekao da država za "Prvi maj" traži strateškog partnera.

- Reči predsednika Srbije nam ulivaju nadu a takav isti pristup ima i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja - kazao je Krstić.

Krstić je kazao da, kad je reč o strateškom partneru. Nije u pitanju samo "Benetton" već i druge firme, kao što su kompanija za proizvodnju sportske opreme "Sergio Tacchini" i englesko-slovenačka firma AH koja je privatizovala slovenačku "Muru".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta