Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Energoprojekt: U Peru za 23,4 mil.€
Holding Energoprojekt ugovorio je novi dvogodišnji posao u Peruu vrednosti 23,4 miliona evra, objavila je ta kompanija na Beogradskoj berzi.

Konzorcijum Energoprojekta-Niskogradnje i dve latinoameričke firme - kolumbijske Konalvias (Conalvias S.A.) i peruanske Superkonkreto (Superconcreto S.A.), zaključili su novembra sa Ministarstvom saobraćaja i komunikacija Perua "Ugovor o izvodjenju radova na rekonstrukciji puta Chongoyape-Cochabamba-Cajamarca, deonica Cochabamba-Chota".

Dužina puta je 36 km, u planinskom masivu Anda, na nadmorskoj visini od oko 2.000 metara.

Energoprojekt-Niskogradnja je deo holdinga Energoprojekt [ENHL] čije se akcije nalaze na A listingu Beogradske berze. Deonica tog preduzeća u utorak je završila trgovanje sa cenom od 391 dinar, a daans košta 401 dinar.

Energoprojekt-Hidroinženjering od 1970-ih godina učestvuje u izgradnji velikog hidro-elektro-energetskog sistema Chira-Pjura u Peruu.


Tadić: Telekom što pre na berzu
Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Telekom Srbija treba što pre da izađe na berzu, kako bi ta kompanija bila spremna za borbu sa konkurencijom.

"Kad god se pomene privatizacija Telekoma ili njegov izlazak na berzu suočavate se sa naslagama predrasuda i optužbama da se iz ruku ispušta nešto vredno i da je loša prodaja te kompanije", istakao je Tadić.

Predstavnici Vlade Srbije najavili su da će do kraja godine biti otkupljen udeo od 20 odsto koji gračka kompanija OTE ima u Telekomu, čime će se steći uslovi za izlazak te komapnije na berzu i podelu besplatnih akcija.

Samo energetika, prema njegovim rečima, treba da bude suštinski u rukama države.

Tadić je istakao da država "ne sme da ispušta iz ruku energetsku infrastrukturu, snabdevanje gasom i delom telekomunikacionu mrežu".

"Srbija nikada ne treba da ispusti iz svojih ruku energetsku infrastrukturu i proizvodnju energije, jer je to važno da se ne ugrozi i slomi sistem, odnosno dovede u pitanje grejanje stanovništva i snabdevanje energijom", rekao je Tadić.

To, kako je dodao, ne znači da deo akcija u energetskoj kompaniji ne može da bude u privatnim rukama.

"Privreda ne treba da očekuje sve od države, već da nešto i sama uradi. Ne treba očekivati da država reši sve probleme, jer nas takvo očekivanje vodi u egzistancijalni stav devojke koja je izjavila da u kakvoj državi živi ni dečka ne može da nadje", rekao je Tadić.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta