Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
PTT će dobiti dodatne akcije u "Poštanskoj Štedionici"
Generalni direktor "PTT Srbija" Goran Ćirić izjavio je danas da bi za nekoliko meseci trebalo da bude završen prenos dodatnog paketa akcija "Poštanske Štedionice" na javno
preduzeće PTT.

Ćirić je novinarima kazao da je PTT preneo 80% akcija "Telekoma Srbije" na državu a dogovoreno je da za uzvrat dobije dodatne akcije u "Poštanskoj Štedionici".

On je kazao da PTT trenutno ima 26% akcija u "Poštanskoj Štedionici" ali nije mogao da kaže koliko će dodatnih akcija dobiti od Vlade.

Taj posao vode Ministarstvo za telekomunikacije i Ministarstvo finansija i još se razgovara o udelu akcijskog kapitala koji će biti prenet na PTT.

Ćirić je kazao da je "Poštanska Štedionica" ranije imala problema u poslovanju ali je danas to stabilna banka.


Od prodaje akcija NIS-a građanima uplaćeno 1,7 milijardi dinara
Od početka trgovanja akcijama NIS-a na račune građana u Poštanskoj štedionici uplaćeno je oko 1,74 milijardi dinara od prodaje akcija.

Na šalterima "Pošte Srbije" do sada je ispostavljeno oko 1.316.000 naloga, od čega 1,22 miliona naloga za prodaju tih hartija i 94.611 naloga za povlačenje.

- Objave ponude za preuzimanje `Gazromnefta`, odnosno za tri dana važenja ponude, do 2. februara je na šalterima pošte ispostavljeno i 10.777 naloga za deponovanje akcija NIS - kazala je Zvezdana Jakšić, direktorka sektora za upravljanje sredstvima i likvidnošću banke Poštanska štedionica.

Jakšićeva je precizirala da je zanimljivo to da je od kako je "Gazpromneft" objavio ponudu za preuzimanje, veće interesovanje građana za prodaju akcija putem berze.

Pre svega, primetila je Jakšićeva, razlika u ceni je samo 20 dinara, a motiv je i to što građani dobijaju novac u roku od tri dana na svojim namenskim računima, jer bi u suprotnom morali da čekaju mesec i po dana na isplatu novca.

- Građaninu je u interesu da izda nalog za prodaju i dobije 490 dinara tri dana nakon realizacije tog naloga, a da ne čeka 21. mart da bi mu leglo nešto malo više dinara po osnovu naloga za deponovanje - ocenila je Jakšićeva.

Jakšićeva je istakla da na jedan nalog za deponovanje akcija NIS bude ispostavljeno šest naloga za prodaju tih akcija.

Jakšićeva je podsetila da se na šalterima pošta može ispostaviti samo nalog za prodaju, ali ne za kupovinu i dodala da ukoliko građani žele da kupe akcije NIS ili bilo koje druge kompanije listirane na Beogradskoj berzi, mogu to da učine u banci Poštanska štedionica ili u bilo kojoj drugoj ovlašćenoj banci ili brokerskoj kući.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta