Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Energoprojekt" zabeležio manji prihod i veću dobit u 2010.
Beogradski "Energoprojekt Holding" u prošloj godini je ubeležio manji ukupan prihod nego u 2009. ali veću dobit, pokazuju podaci iz finansijskog izveštaja za 2010. koji je danas objavila beogradska kompanija.

"Energoprojekt" je u 2010. godini ostvario ukupan prihod od 1,93 milijarde dinara (18,8 mil EUR), za 39% manji nego u 2009. godini.

Prošlogodišnja ukupna ostvarena bruto dobit "Energoprojekta" dostigla je 719,6 miliona dinara(oko 7 mil EUR), što je 45% više nego u prethodnoj godini.

Porasla je i neto dobit za 2010. godinu, na 639,16 miliona dinara sa 469,13 miliona u 2009, pokazuju podaci objavljeni na sajtu "Energoprojekta".

"Energoprojekt" radi na sektorima energije, urbanizma i zaštita životne sredine, infrastrukture, arhitekture, industrije, informacione tehnologije, prometa nekretninama, osiguranja i reosiguranja, berzansko i finansijsko posredovanja.

Holding čini devet zavisnih preduzeća u kojima je "Energoprojekt" većinski vlasnik i pet zavisnih preduzeća u kojima ima manjinski udeo, kao i brojne ino kompanije, filijale i predstavništva u svetu.

Akcije "Energoprojekta" su na A listingu Beogradske berze. Trenutno ta vlasnička hartija košta 1.017 dinara prema maksmalnih u poslednjih godinu dana 1.100 dinara ubeleženih juče i minimalnih 790 dinara iz maja prošle godine.

Tržišna kapitalizacija "Energoprojekta", prema trenutnoj ceni akcija na tržištu, gotovo je deset milijardi dinara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta