Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NBS: Devizne rezerve 10 mlrd. €
Beograd -- Devizne rezerve NBS su u martu snižene za 142 miliona evra i na kraju tog meseca iznosile su 9,92 milijarde evra, saopštila je centralna banka.
Neto devizne rezerve, odnosno rezerve umanjene za obavezne devizne rezerve banaka i novac povučen od Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) na kraju marta izosile su 5,13 milijardi evra.

Takav nivo deviznih rezervi obezbedjuje pokrivenost novčane mase (M1) od 447 odsto i istovremeno pokriva oko osam meseci uvoza robe i usluga Srbije.

Uz devizne rezerve banaka, čija je vrednost poslednjeg dana marta bila oko 1,34 milijarde evra, ukupne devizne rezerve Srbije iznosile su 11,26 milijardi evra.

Priliv u devizne rezerve NBS tokom marta iznosio je 10,9 miliona evra od kredita i donacija, a iz rezervi je isplaćeno 73,4 miliona evra inokreditorima, dok su banke po osnovu obavezne devizne rezerve neto povukle 18,7 miliona evra, saopštila je NBS.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta