Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Telekom Austrija ponudio 1,1 milijardu evra za Telekom

Telekom Austrija poslao je danas poboljšanu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija, ponudiviši 1,1 milijardu evra umesto prvobitnih 950 miliona.

Radna grupa za prodaju Telekoma danas u 15 sati treba da odluči o ponudi, a državni zvaničnici su više puta isticali da Telekom neće biti prodat ispod minimalne cene od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija.EPS u maju 2011. o idejnom rešenju za hidroelektrane na Drini - Investicija od 819 mil EUR

Stručni savet "Elektroprivrede Srbije" (EPS) trebalo bi da u maju razmatra idejno rešenje i prethodnu studiju izvodljivosti za gradnju tri hidroelektrene na srednjoj Drini, ukupne snage 312 megavat, objavio je kompanijski časopis Kilovat sat.

Ukupna vrednost investicije procenjena je na 819 mil EUR, a prva faza izrade tehničke dokumentacije određena je sporazumom, koji su u septembru prošle godine potpisale elektroprivrede Srbije i Republike Srpske (ERS), navodi se u majskom broju Kilovat sata.

Prema idejnom rešenju koje je uradio Institut za vodoprivredu "Jaroslav Černi" predviđeno je da na Drini, između hidroelektrana "Bajina Bašta" i "Zvornik," mogu da se izgrade tri hidroelektrane sa godišnjom proizvodnjom od 1,2 milijarde kilovat sati.

To su hidroelektrane "Dubravica" instalisane snage 87 megavata, "Tegare" 121 megavat i "Rogačica" snage 113 megavata. Prethodnu studiju izvodljivosti, sa mišljenjem nezavisnog revizora, bi nakon odobrenja EPS-a bi u junu trebalo da razmatra državna reviziona komisija.Austrians offer EUR 1.1 billion for 51 percent stake in Telekom Srbije

Telekom Austria today offered to pay up to EUR 1.1 billion to the Government of Serbia for the 51 percent stake in Telekom Srbije, the Austrian company announced.

The new offer of Telekom Austria envisages immediate payment of EUR 800 million, while the rest of the price of up to EUR 1.1 billion should be paid in annual installments over the next nine years, reads the company's statement.


The minimum price set by the government for the 51 percent stake in Telekom Srbije is EUR 1.4 billion."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta