Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
U maju 2011. godine rast inflacije niži od 1%
Podaci o rastu potrošačkih cena za maj ove godine ukazuju da je u tom mesecu došlo do smanjenja inflacije u odnosu na april.

- Inflacija za maj niža je od 1%, što je najniži mesečni rast cena u poslednjih godinu dana. Ovaj podatak ohrabruje, jer je upravo prošlog maja krenuo neočekivano visok rast cena - kažu statističari.

Aprilska inflacija bila je 1,1%, dok je u martu rast cena iznosio 2,6%. Za prva četiri meseca, cene su porasle 6,7%.


"Yura" 13. juna otvara drugu fabriku u Nišu
Proizvođač elektronskih komponenti za automobile "Yura" otvoriće u ponedeljak, 13. juna, drugu fabriku u Nišu u koju će biti investirano 10 mil EUR i zaposleno 1.500 radnka, saopštilo je danas Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Kako se navodi u saopštenju, preko programa tog Ministarstva o dodeli bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, kojim uparvlja Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), biće dato 7.000 EUR po novootvorenom radnom mestu.

Investicija južnokoreanske kompanije koja ukupno iznosi 15 mil EUR, je veoma važna za grad Niš zbog njegove pozicije i strateškog značaja za regionalni razvoj Srbije, saopšteno je iz Ministarstva.

"Yura corporation" zadovoljava više od 60% potreba za auto-instalacijama za vozila kompanija "Hyundai" i "Kia motors".


"Yura" u Nišu otvorila drugu fabriku u Srbiji - Investicija vredna 15 mil EUR
Južnokorejska kompanija "Yura" otvorila je danas u Nišu svoju drugu po redu fabriku u Srbiji, u kojoj će biti zaposleno 1.500 radnika. Ukupna vrednost investicije je 15 mil EUR, a "Yura" je preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja dobila podsticaje u vrednosti od 10,5 mil EUR iz budžeta Republike Srbije, odnosno 7.000 EUR po novootvorenom radnom mestu.

Predsednik "Yura" korporacije De Jel Om rekao je na otvaranju da će fabrika u Nišu biti glavna proizvođačka baza "Yure" u Evropi.

Otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Boris Tadić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Korporacija "Yura" bavi se proizvodnjom elektronskih komponenti za automobilsku industriju, pre svega kablovskih instalacija i njihovih komponenti, ali i automobilskih svećica, kalema i njihovih kablova. Trenutno pokriva više od 60% potreba kompanija "Hyundai" i "KIA motors" za kablovskim instalacijama. U Srbiji "Jura" posluje od aprila 2010. godine, kada je kupila fabriku "Zastava elektro" u Rači. Bila je to investicija vredna oko 3 mil EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta