Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ponovo pokrenuta proizvodnja u smederevskom "Želvozu"
U pogonima smederevskog "Želvoza", posle prekida proizvodnje od nekoliko meseci zbog štrajka, ponovo je u julu pokrenuta proizvodnja, a "Železnice Srbije" su po programu vlade ugovorile sa tom fabrikom remont 35 putničkih vagona svih tipova.

Jedan broj tih vagona je već u halama i, prema rečima direktora proizvodnje Dragana Turajlića, u toku je remont pet vagona od kojih su tri "Bc" kušeti (tipa "ipsilon") i dvoja spavaća kola.

Očekuje se da će ti vagoni biti isporučeni u prvoj polovini avgusta, objavljeno je u najnovijem broju infromativnog lista "Železnica Srbije" "Pruga".

U toku su razvogori da se u fabriku dopremi još 16 putničkih vagona svih tipova, koji će se remontovati nakon isporuke kušet i spavaćih kola.


Postignut dogovor o restrukturiranju Nibensa
Predstavnici banaka, Vlade Srbije i Nibens grupe dogovorili su plan restrukturiranja pet putarskih preduzeća iz te grupacije, izjavio je u petak predstavnik Nibens grupe koji koordinira rad putarskih preduzeća Milutin Gašević.

Gašević je kazao novinarima u Nišu da je plan restukturiranja, kojim će se izbeći likvidacija preduzeća i omogućiti ukidanje blokade računa firmi, dogovoren na sastanku u četvrtak u Agenciji za privatizaciju.

"Preduzeća idu u restruktuiranje, neće ići u likvidaciju. Dogovoreno je da se naprave programi restruktuiranja i kako se koji program bude završavao da se predaje sudu u Beogradu, a da sud donese odmah meru zabrane blokade računa i da preduzeća počnu normalno da rade", rekao je Gašević novinarima u PZP Niš.

On je objasnio da će nakon što svih pet putarskih preduzeća donese programe restrukuiranja, sud doneti odluku o stečaju uz unapred pripremljen program restruktuiranja.

"Programi će biti odmah prihvataćeni, preduzeća će nastaviti da rade normalno, bez blokade računa, a programom je predvidjeno tačno kada se vraćaju dugovanja", kazao je on dodajući da su banke, najveći poverioci Nibensa, predložile menadžment koji će rukovoditi svim preduzećima.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta