Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Ivančić i sinovi" otvara fabriku lekova u Starim Banovcima
Farmaceutska kompanija "Ivančić i sinovi" otvoriće 28. septembra 2011. novu fabriku u Starim Banovcima u kojoj će za početak zaposliti 50 ljudi.

Direktor te kompanije Bratislav Ivančić kaže da je gotova prva faza izgradnje fabrike u koju je investirano 4 mil EUR i u kojoj će se proizvoditi osam miliona pakovanja lekova godišnje.

- U pripremnoj fazi izgradnje fabrike zaposlili smo oko 30 ljudi, a kad fabrika počne da radi zaposliće se još 50. Kad bude gotova i druga faza ovog projekta zaposlićemo ukupno 110 ljudi - naveo je on.

Prema rečima Ivančića, izgradnja fabrike u Banovcima se realizuje kao zajednički projekat sa bugarskom kompanijom "Sopharma" i ukupna vrednost investicije je 8 mil EUR.

- Druga faza izgradnje fabrike će biti realizovana u naredne dve do tri godine - kazao je on.

Zamenica direktora Nada Milovanović Ivančić je istakla da jedino u Srbiji privatne apoteke nemaju ugovore sa Republičkim zavodom sa zdravstveno osiguranje zbog čega pacijenti ne mogu da podižu lekove na recept kod privatnika.

- Čak i u svim zemljama u regionu postoje ti ugovori - istakla je ona i navela da kompanija "Ivančić i sinovi" svoje proizvode plasira u 3.000 apoteka u Srbiji, kao i na tržištu Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Ukrajine i Bugarske.

Kompanija "Ivančić i sinovi" je osnovana 1991. godine i trenutno zapošljava oko 90 ljudi.


"Ball Packaging" pokrenuo liniju za proizvodnju limenki u Zemunu vrednu 35 mil EUR
Nova linija za proizvodnju limenki, vredna 35 mil EUR, danas je svečano puštena u rad u beogradskoj fabrici "Ball Packaging Europe".

Zahvaljujući novoj liniji, proizvodnja će biti udvostručena i na godišnjem nivou iznosiće oko 1,5 milijardi limenki, a sredstva za otvaranje nove linije preusmerena su iz Poljske, u "Ball" fabriku u Zemunu.

Kako je najavljeno iz kompanije, novi proizvodni kapacitet biće u potpunosti namenjen izvozu. To je druga proizvodna linija u fabrici u Zemunu, koja je otvorena 2005. godine i trenutno ima oko 190 radnika.

Ranije je u zemlji i inostranstvu završena obuka 40 novih zaposlenih, osposobljenih za rad u specifičnim uslovima najsavremenijih tehnologija, koje se primenjuju u "Ball Packaging".


Turner Construction - World's largest construction company to open branch office in Belgrade
The world's largest construction company - Turner Construction from the USA, is coming to the market of Serbia in September, Danas daily cites unofficial sources. According to this daily newspaper, this construction corporation is expected to open a local branch office and start implementing first projects in our country during this month.

Turner Construction is the global leader in the construction industry. The company this year celebrated the completion of works on its 1,000th stadium. One of the most important stadiums it has ever built is the new stadium of the New York Yankees, worth over USD 1.6 billion. This company has also built some of the world's largest skyscrapers, including Taipei 101 on Taiwan and Burj Khalifa in Dubai. Turner Construction is currently working on the reconstruction of Madison Square Garden in New York and the construction of a USD 5 billion sports complex in Qatar.

The arrival of Turner Construction in Serbia is not exclusively linked to investments in football stadiums, but also to much broader spectrum of investments, so that the company has already agreed to implement several smaller projects, one of which is the reconstruction of Continental hotel in Belgrade.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta