Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kapital "C marketa" na tenderu
Preostali društveni kapital "C marketa" (oko 23 odsto) biće prodat na tenderu a ne na aukciji, kažu u Agenciji za privatizaciju.

Tačan datum objave tendera još uvek nije utvrđen, proceduralne pripreme su u toku, a Agencija će naknadno objaviti tender i rokove.

Agencija je već ranije obavestila javnost da je zainteresovana da proda kapital, ali ne ispod cene po kojoj je vlasnik Delta Maksija Miroslav Mišković prodao svoj deo.

Takođe, podvučeno je i da aukcija nije baš najbolje rešenje, jer bi po tim pravilima ako se niko drugi ne prijavi Delez to kupio po početnoj ceni, koja je utvrđena na 20 odsto od procenjene vrednosti.

Bivši akcionari "C marketa" ukazuju da će prilikom prodaje ovog paketa biti problema, jer, kako tvrde, procenat kapitala, ne odgovara realnoj slici na terenu - manjem broju trgovinskih objekata koji se mogu staviti u funkciju.

Delez je, inače, zainteresovan da ostvari stoprocentno vlasništvo nad Delta Maksijem, pa je sa tim u vezi i početkom avgusta objavio ponudu za preuzimanje akcija "C marketa" u vlasništvu fizičkih lica, ali i akcija u drugim zavisnim trgovinskim preduzećima Delta Maksija.

Komisija za hartije od vrednosti (HOV) odobrila je četiri ponude za preuzimanje akcija, među kojima je i pruzimanje 1,62 odsto akcija "C marketa" po ceni od 26.000 dinara po akciji.

Komisija je odobrila ponudu za preuzimanje i akcija u trgovinskim preduzećima Zvezdara, Pekabeta i Srbija iz Kragujevca. Belgijanci su već preuzeli 17,19 odsto kragujevačkog trgovinskog preduzeća Srbija, gde su sada vlasnik 75,83 odsto.

Delta maksi je, inače, kupio belgijski lanac Delez za 932,5 miliona evra. U Srbiji Delta maksi ima oko 350 prodavnica i najveći je lanac prehrambenih maloprodajnih objekata.


Kredi banka zaradila 2,1 mil. RSD
Kredi banka je nastavila trend pozitivnog poslovanja i dobit pre oporezivanja u prvoj polovini godine iznosila je 2,1 milion dinara.

U istom periodu prošle godine je ostvaren gubitak od 174,9 miliona dinara, saopštila je bankarska grupacija Nova KBM.

U istom periodu prošle godine je ostvaren gubitak od 174,9 miliona dinara, saopštila je bankarska grupacija Nova KBM. U istom periodu prošle godine je ostvaren gubitak od 174,9 miliona dinara, saopštila je bankarska grupacija Nova KBM.

Na kraju juna, aktiva Kredi banke iznosila je 12,2 milijarde dinara i ta banka trenutno zauzima 0,5 odsto srpskog bankarskog tržišta.

Kredi banka je u prvoj polovini godine ostvarila prihod od kamata u visini od 446,2 miliona dinara, što je rast od 54,5 odsto, dok su prihodi od naknada i provizija bili manji za 5,7 odsto i iznosili su 177,1 milion dinara.

"Uprkos sveprisutnoj ekonomskoj krizi, konsolidacija Kredi banke krenula je brže od očekivanog. Pažljivo ćemo pratiti dalji rad i razvoj banke u Srbiji i uvoditi nove finansijske proizvode usmerene ka stanovništvu i privredi", izjavio je predsednik Uprave Nove KBM Matjaž Kovačič.

Nova KBM je do sada uložila u kragujevačku bankarsku ustanovu 25 miliona evra postavši većinski vlasnik ove banke sa vlasničkim udelom od 76,6 procenata.

Prvu dokapitalizaciju, Nova KBM je sprovela u martu 2010. godine kada je sklapanjem ugovora sa državom uplatila 10 miliona evra za vlasnički udeo od 55,1 odsto.

Tada su predstavnici Nove KBM najavili da će kapitalna baza kragujevačke banke biti ojačana za dodatnih 30 miliona evra u narednih pet godina dok se 2012. godine očekuje da banka počne da posluje profitabilno. Postignutim rezultatima taj cilj je ostvaren pre zadatog vremena.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta