Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Zemunski "Silbo" kupio "Paraćinku"
Trgovinska kompanija "Silbo" iz Zemuna postala je novi vlasnik fabrike konditorskih proizvoda "Paraćinka" iz Paraćina.Ova kompanija otkupila je 31,38 odsto akcija Akcijskog fonda, 25 odsto donedavnog većinskog vlasnika Edvarda Nikolsona i akcije malih akcionara, ukupno 80 odsto kapitala, potvrdio je danas Tanjugu predsednik fabričkog sindikata Slavoljub Najdanović.
On je objasnio da su se, posle ukrupnjavanja kapitala u jednu celinu, stekli uslovi da "Silbo" otkupi i 13,45 odsto društvenog kapitala.
"Dolazak novog vlasnika je spas za Paraćinku jer bi sama teško mogla da opstane. Kada Silbo stekne svojinu na 100 odsto njenog kapitala, a to će verujem biti uskoro, on dobija pravo i na akcije od 33,5 odsto koje Paraćinka ima u Čokolendu", izjavio je Najdanović.

Ističući da veruje da će vlasnik kupiti i tu fabriku, on je ocenio da bi to bio "pun pogodak za objedinjavanje nekadašnje proizvodnje".

Najdanović je dodao da se očekuje da će novi vlasnik ponuditi i neki socijalni program za 100 radnika koji su višak u fabrici, da će povezati radni staž za zaposlene za nešto više od dve godine i isplatiti tri zaostale plate.

On je podsetio da se slatkiši "Paraćinke" traže na tržištu Srbije, ali i zapadnog Balkana i naveo da je kupovina novih mašina uslov da se povećaju proizvodnja i plasman robe.

Kompanija "Silbo", koja je registrovana za poslove unutrašnje i spoljne trgovine, zabeležila je lani poslovni prihod od 2,6 milijardi dinara, dok je neto dobit iznosila nepunih 72 miliona dinara, objavila je Sinteza invest grup.

"Silbo" je investicionoj javnosti postao poznat u martu, kada je nemačkoj kompaniji "Megle" (Meggle) prodao kragujevačku mlekaru "Mladost", ali vrednost transakcije nije obelodanjena.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta