Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS kupio skladište goriva u Bugarskoj
"Naftna industrija Srbije" (NIS) saopštila je danas da je kupila skladište za tečne naftne derivate u Kostinbrodu, u Bugarskoj.

To je prvi korak u pripremi za izvoz NIS-ovih goriva na bugarsko tržište, po završetku modernizacije prerađivačkog kompleksa u Rafineriji nafte u Pančevu, koja se očekuje do kraja godine, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u skladu sa strateškim planovima NIS-a za izvoz derivata "evro 5" kvaliteta iz Srbije i razvoj maloprodajne mreže u regionu, na teritoriji Bugarske se u naredne tri godine planira značajno proširenje skladišnih kapaciteta za benzin, kao i maziva iz programa "Gazprom grupe".

Skladište u Bugarskoj, koje se nalazi 20 km zapadno od Sofije, u pravcu prema Srbiji, prostire sa na 90.000 m2 i obuhvata skladišni prostor za dizel, benzin, tečni naftni gas (TNG), biodizel i etanol.

Ukupni kapacitet rezervoarskog parka iznosi 25.500 m3.

NIS očekuje da će instalacija profunkcionisati punim kapacitetom do kraja oktobra.


NIS buys fuel storage in Bulgaria
The Petroleum Industry of Serbia (NIS) announced in a release today that it had bought a storage for liquid petroleum products in Kostinbrod, Bulgaria.

That is the first step in preparations for the export of NIS fuels to Bulgaria upon completion of the modernization of the oil processing complex within Pancevo Oil Refinery, which is expected to be finished by the year's end, reads the release.

In line with NIS' strategic plans for the export of Euro 5 fuels from Serbia and the development of regional retail network, a significant expansion of Bulgaria-based storage capacity for gasoline and lubricants from the portfolio of the Gazprom Group is in the pipeline for the next three years.

The storage in Bulgaria, situated 20 kilometers west of Sofia, spans 90,000 square meters and comprises a storage space for diesel fuel, gasoline, liquefied petroleum gas (LPG), biodiesel and ethanol.

The total capacity of this storage complex is 25,000 cubic meters.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta