Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Još 81 milion evra pomoći Srbiji
Nemačka je potpisanim Protokolom o razvojnoj saradnji u 2012. godini, Srbiji odobrila 81 milion evra za projekte u oblasti energetike i infrastrukture.

Takođe će pomoći i razvoju demokratije unapređenja javne administracije.

Protokol su u Vladi Srbije potpisali direktor vladine Kancelarije za evrointegracije Milan Pajević i načelnik Odseka za saradnju sa Jugoistočnom Evropom i Kavkazom nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Leo Krojc.

Pajević je, posle potpisivanja protokola, podsetio da je dosadašnja nemačka razvojna pomoć Srbiji, ne računajući najnovija odobrena sredstva, iznosila oko 1,2 milijarde evra.

"Najsrdačnije zahvaljujem nemačkoj vladi i narodu na pomoći i podršci koju nam je do sada ukazivala i nadamo se da će se tako nastaviti i u narednom periodu", rekao je Pajević.

Krojc je istakao da je danas potpisani protokol kvalitetna osnova za nastavak saradnje sa novom Vladom Srbije.

"Razmarali smo teške i složene teme, ovde se radi o značajnom obimu pomoći Srbiji. Vrlo sam zahvalan na otvorenosti i jasnoći sa kojom je gospodin Pajević rukovodio srpskom delegacijom", rekao je Krojc.

Ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, koji je podsetio da je njegova država od 2000. godine najveći davalac razvojne pomoći Srbiji, i da je Srbija medju deset najvećih primalaca nemačke pomoći.

"Nemačka je veoma zainteresovana da Srbija što pre postane članica EU, nadamo se da će joj danas odobrena sredstva pomoći na putu ka Evropi", poručio je ambasador Vilhelm.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta