Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Neizvesna ruska milijarda za Srbiju - Beograd očekuje 300 mil USD do 2012, a preostalih 700 mil toko

Ruski kredit od milijardu dolara za podršku srpskom budžetu, prema očekivanjima Vlade, naći će se u državnoj kasi. Deo od 300 miliona do kraja ove godine, kako je predviđeno rebalansom, a preostalih 700 miliona tokom naredne, što je već ukalkulisano u nacrt budžeta za 2013.

Ali kako prenosi Itar-tas, ruski ministar finansija Anton Siluanov tvrdi je da u ovom trenutku Rusija nema planova za kredit Srbiji, ali da će se uskoro sastati sa kolegom Mlađanom Dinkićem.

Kako nezvanično saznaju "Novosti" sastanak bi trebalo da bude održan u prvoj polovini novembra u Beogradu.

- O kreditu su razgovarali predsednici Rusije i Srbije, ja sam povodom kredita pisao premijeru Medvedevu, a ministar finansija svom ruskom kolegi, o tome su razgovarale i radne grupe - kaže premijer Ivica Dačić.

- Dogovori su obavljeni na najvišem nivou, a u Rusiji se zna ko odlučuje o ovako važnim pitanjima. U decembru ću biti u Rusiji na otvaranju radova na "Južnom toku", mislim da problema neće biti jer su nam strateški interesi zajednički. Razgovaraćemo i o "Sartidu", a sa predstavnicima njihove najveće državne banke i o podsticanju privrednih aktivnosti.

Ministar prirodnih resursa Milan Bačević, kopredsednik Komiteta za međuvladinu saradnju Srbije i Rusije, koji je prvi i izašao u javnost sa informacijom o ruskom kreditu od milijardu dolara u petak nije želeo da komentariše izjavu Antona Siluanova.

Železnica

Pre više od dve godine, Ruska Federacija načelno je odobrila milijardu dolara vredan zajam Srbiji. Od tog iznosa, budžetu je gotovo odmah prebačeno 200 mil USD, dok projektni deo zajma još uvek nije do kraja definisan.Klijenti i deponenti Nove Agrobanke od 29. oktobra u Banci Poštanska štedionica

Vlada Republike Srbije je, u skladu sa Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Republike Srbije, 27. oktobra 2012. godine, donela Zaključak kojim je naložila Agenciji za osiguranje depozita i Banci Poštanskoj štedionici da zaključe ugovor o preuzimanju dela imovine i dela obaveza Nove Agrobanke a.d. Beograd, saopštila je Banka Poštanska štedionica.

Ugovor je zaključen 27. oktobra 2012.godine.

Banka Poštanska štedionica obavestila je javnost da svi klijenti i deponenti Nove Agrobanke – pravna i fizička lica, koji su imali aktivne račune u Novoj Agrobanci, od ponedeljka mogu slobodno raspolagati svojim sredstvima, u punom iznosu i u svakom trenutku.

Banka Poštanska štedionica je u skladu sa zaključenim ugovorom preuzela 56 ekspozitura Nove Agrobanke koje će već od početka naredne nedelje biti potpuno operativne i funkcionalne, kao i sve ostale ekspoziture Banke Poštanske štedionice, tako da će klijenti Nove Agrobanke nesmetano nastaviti da obavljaju sve svoje bankarske poslove kao i do sada, i to u 112 ekspozitura Banke Poštanske štedionice.

Sve operativne informacije, kao i informacije o tome gde se nalaze ekspoziture Banke Poštanske štedionice u kojima možete obaviti vaše transakcije, biće dostupne na sajtu www.posted.co.rs/ , kao i preko call centra Banke – telefon broj: 011/20 20 292.Russian billion dollar loan to Serbia uncertain - Belgrade expects USD 300 million this year and ano

According to the expectations of the Serbian government, Russia will grant a USD 1 billion loan to Serbia as a support to the country's budget. The first tranche of USD 300 million should be approved by the year's end, as envisaged by the revised budget, whereas remaining USD 700 million are expected to be made available during the next year and are already included in the draft budget for 2013.

But Itar-tass news agency reports that Russian Finance Minister Antoan Siluanov claims that Russia currently has no plans to approve that loan to Serbia, but adds that he will soon meet with his Serbian counterpart Mladjan Dinkic.

According to the daily Novosti, that meeting should be held in Belgrade in the first half of November.

- All agreements are reached on the highest level, and it is well known in Russia who makes such important decisions. I am going to Russia in December to attend a ceremony marking the commencement of works on the South Stream gas pipeline. My opinion is that there will be no problems because we have common strategic interests. We will also talk about Sartid, while incentives for economic activities will be discussed with the representatives of their largest state-owned bank - said Serbian Prime Minister Ivica Dacic.

Minister of Natural Resources Milan Bacevic, co-chairman of the Committee for Intergovernmental Cooperation between Serbia and Russia, who was the first to came out in public with the information about the Russian loan of USD 1 billion, did not want to comment on Antoan Siluanov's statement on Friday.

Railways

More than two years ago, the Russian Federation approved in principle a USD 1 billion loan to Serbia. Of that amount, USD 200 million were almost immediately transferred to the Serbian budget, whereas the project part of the loan has not yet been completely defined."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta