Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Vlada Srbije zadužila Ministarstvo finansija da raspiše tender za strateškog partnera u smederevskoj

Vlada Srbije je na sednici u četvrtak (04. oktobra 2012. godine) zadužila Ministarstvo finansija da objavi javni poziv za pronalaženje strateškog partnera za Privredno društvo za proizvodnju i preradu čelika "Železara Smederevo", kao i da sprovede postupak za pronalaženje strateškog partnera.

Ministar finansija i privrede Srbije, Mlađan Dikić kazao je 1. oktobra da će novi tender za privatizaciju "Železare Smederevo" biti raspisan pošto postoji snažno interesovanje jedne velike ruske kompanije za pokretanje proizvodnje i investicije u nove kapacitete.

Dinkić je kazao da se pregovori sa velikom ruskom kompanijom privode kraju i da je postignut dogovor da država zadrži 25% udela u toj kompaniji.

Tender za prodaju "Železare", raspisan 18. aprila, nije bio uspešan.Nova Agrobanka postaje deo Poštanske štedionice?

Nova Agrobanka postaje deo Poštanske štedionice, saznaju Novosti. Banka koju je država formirala posle oduzimanja dozvole za rad staroj Agrobanci, „upumpavajući“ gotovo 100 miliona evra, sada bi trebalo da posluje u sistemu Poštanske štedionice, piše ovaj list. Na koji način će ovo spajanje da se uradi i formalno završi, nepoznanica je za javnost. Novostima je samo potvrđeno da „nije reč o klasičnom pripajanju“. U prilog tome govori i to što NBS, kako nam je potvrđeno, nije dobila nikakav zvaničan zahtev za promenu vlasništva nad Novom Agrobankom. Izbor Poštanske štedionice za „partnera“ Novoj Agrobanci takođe nije iznenađenje jer je u pitanju najbolja banka u apsolutnom vlasništvu države. Da će sudbina naslednice stare Agrobanke biti veoma brzo na dnevnom redu bilo je jasno i iz reči ministra finansija Mlađana Dinkića, koji je često prozivao bivšu vlast za povećanje javnog duga upravo zbog finansiranja tri banke u problemu. On je najavio da će parlament uskoro morati da se pozabavi zaduživanjem države zbog osnivanja Nove Agrobanke na temeljima stare, koja je u stečaju zbog dubioze od 300 miliona evra. U Novoj Agrobanci je, prema saznanjima Novosti, naložen hitan inventar imovine. Popisuje se apsolutno sve, od stolice do kompjutera. To je još jedan pokazatelj da rasplet tek sledi.Ukrajinsko-britanski konzorcijum jedini ponuđač za FAP - Za fabriku daju 300.000 EUR i 10 mil EUR in

Jedini ponuđač za kupovinu "Fabrike automobila Priboj" je konzorcijum kompanije "Finkom Kapital" iz Kijeva i londonske firme "Team Constructions Investments".

Tenderska komisija koja prati sprovođenje javnog tendera radi prodaje 100% društvenog kapitala, odnosno 86,49973% ukupno registrovanog kapitala korporacije "Fabrika automobila Priboj" u restrukturiranju, konstatovala je da je ovaj konzorcijum jedini ispunio kvalifikacione uslove propisane javnim pozivom i uputstvom za ponuđače, nakon čega je otvorena njegova finansijska ponuda, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Ponuđena je cena za predmetni kapital od 300.000 EUR, predviđen je investicioni program u iznosu od 10 mil EUR u periodu od 5 godina, a bezuslovno su prihvaćene minimalne obaveze socijalnog programa.

Rok za ocenu ponude je 30 dana od dana otvaranja ponude.Nova Agrobanka to become part of Postal Savings Bank?

Nova Agrobanka will become a part of Postal Savings Bank. As Novosti reports, the bank that the state formed after revoking the license of old Agrobanka, pumping nearly EUR 100 million into it, should now operate as part of the Postal Savings Bank system.

The way in which this merger will be done and formally completed is unknown to the public. The only thing confirmed to Novosti is that "it will not be a classical merger." A proof of that is the fact that NBS has not received any official request for the change of ownership of Nova Agrobanka.

It is not surprising that Postal Savings Bank is chosen to be a "partner" of Nova Agrobanka because it is the best bank completely owned by the state."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta