Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Italijanski "Lamp East" otvorio fabriku za proizvodnju ambalaže za farmaceutsku industriju
Prva fabrika u Tehnološkom parku u Vršcu, od osam prisutnih investicija, italijanski "Lamp East", u sredu je svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića i ambasadora Italije u našoj zemlji Armanda Varikija. Italijani su u ovu fabriku uložili 3 mil EUR, a u prvoj fazi će uposliti 56 radnika, sa tendencijom rasta i otvaranja novih radnih mesta.

Predsednik Nikolić je na svečanosti u Vršcu istakao da je dobro što u Srbiju ulaže sve više italijanskih firmi, poput "Fiata" i "Lamp San Prospera" iz Modene, matične kuće vršačkog "Lamp East", kao i da su ovakve investicije i nova zapošljavanja jedini način da Srbija krene dalje.

Ambasador Armando Varikijo je naglasio da Italija veruje u Srbiju i njenu evropsku budućnost, što dokazuje i ova investicija poznate italijanske firme, koja postoji već pet decenija.

"Lamp East" se bavi proizvodnjom ambalaže za farmaceutsku industriju, a izvesno je da će fabrika iz Vršca biti glavni snabdevač velikih farmaceutskih kuća iz cele Evrope. Takođe, u tom južnobanatskom gradu posluje desetak inostranih firmi, među kojima je najviše italijanskih.

- Veoma je značajno za italijansku industriju da ima vere u Srbiju. Smatramo da naše dve zemlje imaju zajedničku budućnost na evropskom putu i verujemo da Srbija poseduje sve karte kako bi postala protagonista na evropskoj sceni i tako izgradi bolju budućnost - rekao je Varikijo.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta