Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Magna Seating" 5. decembra otvara fabriku za proizvodnju automobilskih presvlaka u Odžacima
Češka kompanija "Magna Seating" 5. decembra pokrenuće proizvodnju presvlaka za automobilska sedišta u industrijskoj zoni u Odžacima, najavljeno je danas iz "Magne".

Izgradnja fabrike počela je ovog proleća, a kako je ranije najavljeno vrednost investicije je 5,6 mil EUR. "Magna" je u prvoj fazi najavila zapošljavanje oko 120 radnika, a do 2015. taj broj trebalo bi da dostigne više od 400.

"Magna Seating" je inovativni lider u razvoju i proizvodnji visokokvalitetnih, kompletnih rešenja za sedišta i sedišne mehanizme za globalnu automobilsku industriju.

- Naša ekspertiza seže od istraživanja tržišta, razvoja koncepta, dizajniranja i inženjeringa, testiranja i verifikovanja, do sklapanja kompletnih sedišta, vrhunske klase - navedeno je u saopštenju kompanije "Magna".

"Magna Seating" deo je multinaconalne kompanije "Magna International".


Magna Seating to open factory for producing car seat covers in Odzaci on December 5th
The Czech company Magna Seating will start producing covers for car seats on December 5th in the industrial zone in Odzaci, Magna said in a release.

Construction of this EUR 5.6 million factory commenced in spring 2012. Magna announced that it would hire about 120 people in the first phase, adding that the number of workers at that factory should exceed 400 by 2015.

Magna Seating is an innovative leader in the development and production of high-quality, complete solutions for seats and seat mechanisms for the global automotive industry.

Magna Seating is a part of the multinational company Magna International.


Dogovoreni uslovi ruskog kredita od milijardu dolara - Do kraja novembra biće poznata i kamata
Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević rekao je da su svi uslovi za dobijanje ruskog kredita od milijardu dolara dogovoreni, osim visine kamate o kojoj bi uskoro trebalo da se izjasni rusko ministarstvo finansija.

- Dogovoreno je sve osim jednog, a to je kolika će biti kamata na povučena sredstva i očekujemo da se u toku ove sedmice, eventualno sledeće, rusko ministarstvo finansija izjasni o tom predlogu - rekao je Bačević za Radio-televiziju Vojvodine.

Ministar je naveo i da je Vlada formirala tim za razgovore oko visine te kamate i da će u timu biti ministar finansija Mlađan Dinkić i još jedan član iz Ministarstva finansija.

Bačević je rekao da postoje obećanja i dogovori, za sada u usmenoj formi, i podsetio da je potpisan protokol o povoljnijim uslovima, nego što bi bili uslovi zaduživanja kod neke druge komercijalne banke ili drugog komercijalnog kredita.

Prema njegovim rečima, 300 mil USD ruskog kredita popunilo bi ovogodišnji budžetski deficit, a povlačenje preostalih 700 mil USD će biti realizovani u tri faze.

Bačević, koji je jedan od potpisnika protokola zasedanja Srpsko-ruskog međuvladinog komiteta za saradnju, podsetio je da bi Skupština Srbije početkom decembra trebalo da odlučuje o davanju statusa nacionalnog projekta za gasovod "Južni tok".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta