Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"ContiTech" počeo serijsku proizvodnju automobilskih delova u Subotici - U fabrici oko 100 radnika
"ContiTech Fluid Srbija", fabrika autombilskih delova iz grupacije nemačkog "Continental"-a, počela je serijsku proizvodnju u Privrednoj zoni Mali Bajmok u Subotici.

Kako je Tanjugu izjavio direktor ove kompanije Živko Topalović, u fabrici je počela realizacija prvog projekta - proizvodnja delova za prvu ugradnju u sklopove motora vozila "Audi", u mađarskom gradu Ðeru. Topalović je zadovoljan dosadašnjim rezultatima.

- Povratna informacija koju imamo od kupca je pozitivna - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u preduzeću trenutno radi oko stotinu zaposlenih, uglavnom Subotičana, ali i menadžera koji dolaze sa drugih kontinenata.

- Ova fabrika je dobra samo onoliko koliko su ljudi u njoj stručni, savesni i disciplinovani u svom delovanju. Tražili smo i odabrali najbolje kandidate koji mogu ovaj kompleksan projekat da iznesu - rekao je Topalović.

Direktor ove fabrike kaže da je osnovna ideja vodilja u razvoju preduzeća da se isključivo fokusiraju na kupca, i da im je osim standardizacije proizvodnje i odgovarajućeg kvaliteta, potrebna i velika podrška okruženja u Subotici – slobodne zone, špeditera i carine...

On je naglasio da su i u centrali "Continental" grupacije zadovoljni dosadašnjim rezultatima.

- O nama se već priča kao o benč-mark projektu, koji je veoma brzo napravljen, gde je veoma brzo podignuta proizvodnja, formiran menadžment tim, i radnici brzo ušli u posao. O finansijskim rezultatima ne možemo još govoriti, zato što u sledećih pola godine do godinu dana povećavamo proizvodnju - rekao je Topalović.

Govoreći o položaju kompanije i cele grupacije na svetskom tržištu, on je rekao da se "nalaze u utakmici sa vrhunskim igračima u oblasti automobilske tehnologije".

- Naši glavni kupci su fabrike "Volksvagen grupe", a u planu je proizvodnja delova i za druge vrhunske igrače kao što su BMW, "Daimler", "Mercedes", francuski proizvođači automobila... - rekao je Topalović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta