Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Slovenački "Labod" pokreće proizvodnju tekstila u Rekovcu u januaru 2013.
Pogon konfekcije u Rekovcu, koji je u februaru 2011. preuzela slovenačka kompanija tekstila "Labod", počeće sa radom za mesec do mesec i po dana, izjavio je danas Tanjugu predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević.

- Do 27. decembra, pogon bi trebalo da dobije svu potrebnu dokumentaciju za početak poslovanja, i da krajem januara ili početkom februara krene sa radom - precizirao je Đorđević.

Reč je o bivšem pogonu fabrike "Branko Krsmanović", koji je posle propasti matične fabrike u Paraćinu, prešao u ruke firme "Trend fashion line", pa se ugasio. Pogon je 2. februara 2011. godine preuzela slovenačka kompanija tekstila "Labod", uz posredovanje Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Ugovor je potpisao tadašnji ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, uz prisustvo ambasadora Slovenije u Beogradu Franca Buta. Po njemu, pogon je trebalo da zaposli 82 radnika, a SIEPA je po zaposlenom obezbedila 5.000 EUR.

Pogon je trebalo da počne sa radom u septembru, ali objekat nije bio u celosti završen.

"Labod" u Rekovcu će biti, kako je rečeno, "jedan od najperspektivniji tekstilnih firmi u Srbiji, a 90% proizvodnje, uglavnom ženskih odevnih predmeta, plasiraće na tržište Slovenije".


U 2012. izvezeno 30.000 "srpskih fića"
U "Fiat"-ovoj fabrici u Kragujevcu u ovoj godini prizvedeno je 30.000 automobila "fiat 500L", izjavio je direktor "Fiat automobili Srbija" Antonio Chezare Ferera.

On je agenciji Beta rekao da je izvezena skoro cela proizvodnja novog "Fiat" modela (koji ima pet sedišta) i istakao da se radi na razvijanju verzije sa sedam sedišta i verzije za američko tržište.

- Za tri meseca proizvedeno je 37 produženih verzija i 120 za američka tržista - rekao je Ferera.

U naredne dve sedmice se, kako je rekao, obavljaju pripreme za industrijsku proizvodnju ta dva modela i vrši podršavanje mašina. Prema njegovim rečima, plan je da se posle Nove godine u svakom satu u fabrici u Kragujevcu proizvede 30 vozila u bilo kojoj verziji.


FAS exported 30,000 500l cars in 2012
Fiat Automobili Srbije (FAS), a joint venture of Italy's Fiat and the Serbian government, produced 30,000 Fiat 500L (five-seat) cars this year and exported almost all of them, the head of FAS, Antonio Cesare Ferrara, told Beta news agency on Thursday.

He also added that a seven-seat version and a version for the US market were under development.

- It took us three months to produce 37 extended Fiat 500L cars and 120 cars for the US market - said Ferrara.

As he stressed, preparations for the industrial production of these two models will take place over the next two weeks, during which all machines will be set accordingly. According to him, the factory in Kragujevac is planned to produce 30 vehicles per hour after the New Year.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta