Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Uslov za 400 mil USD - Aranžman sa MMF-om, pa kredit Svetske banke
Srbija može da računa na kredit od 400 mil USD Svetske banke samo ako postigne aranžman sa MMF-om, rekao za RTS šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor. Vlada mora da istraje u odluci o smanjenju troškova i minusa i da rashode kontroliše na svaka tri meseca, poručio je on.

U intervjuu za RTS Brefor je naveo da je optimista u vezi sa tim, jer je usvojen budžet realan i jer se radi na reformama kroz predlaganje Zakona o javnim preduzećima, što je Brefor u pismu preneo ministru finansija Mlađanu Dinkiću.

- Srećni smo jer je uopšte postavljeno pitanje upravljanja i javnosti u državnim preduzećima. Odnosno da se politika isključi iz javnih preduzeća. Verujem da je ovaj zakon korak u dobrom pravcu kojim se moglo otići i dalje, ali u svakom slučaju, mi podržavamo Ministarstvo finansija.

Dva su izazova u budžetu - da Vlada istraje na odluci o smanjenju troškova i minusa, iako je očigledno da će to biti teško. I drugi - da posluša Fiskalni savet i da se rashodi kontrolišu na svaka tri meseca kako se ne bi dogodilo da situacija kod, recimo, subvencija ili javnih nabavki, izmakne kontroli, kaže Brefor.

Vladi je važno šta Svetska banka misli o budžetu jer očekuju obećani kredit od 400 mil USD upravo za budžet.

- Tih 400 mil USD jeste rezervisano za Srbiju, ali da bi ih dobila, Vlada mora da sprovede ono na šta se obavezala. Tako će, recimo, od tih sredstava 200 mil USD biti odobreno za reformu javnog sektora nakon usvajanja Zakona o javnim preduzećima. Glavni uslov, ipak, je aranžam sa MMF-om - zaključio je Brefor.


Potpisivanje ugovora o kuvajtskom kreditu za "Prokop" 10. decembra - Nastavak izgradnje na proleće 2
Vlade Srbije i Kuvajta će 10. decembra potpisati ugovor o kreditu vrednom 28 mil EUR namenjenom nastavku izgradnje beogradske železničke stanice "Prokop". Izgradnja "Prokopa" će posle dužeg zastoja biti nastavljena na proleće 2013, rekao je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

- Ugovorom će biti omogućena gradnju veoma važnog dela dela železničke stanice "Prokop", i završen segment za putnički saobraćaj - naveo je ministar.

Stanica "Prokop" će, prema Mrkonjiću, po završetku tog dela stanice početi da radi punim kapacitetom.

- Očekujem da nastavak radova na "Prokopu" bude naredne godine i tu je potrebno još između 100 i 150 mil EUR da bi se sve završilo. Onda će biti oslobođen sjajan prostor Savskog amfiteatra od 86.000 kvadratnih metara, koji u svetu nema nijedan grad - istakao je Mrkonjić.

Prostor Savskog amfiteatra trenutno je popunjen železničkim postrojenjima različite namene. Ministar saobraćaja je ranije izjavio da je u izgradnju Beogradskog železničkog čvora do sada uloženo oko 900 mil EUR.

Kroz Beogradski železnicki čvor, čiji je deo "Prokop", prolaze međunarodne magistralne pruge koje preko Beograda povezuju Pariz sa Istanbulom, Budimpeštu sa Atinom i Bukurešt sa Barom.

Gradnja "Prokopa" je počela 1977, ali je ubrzo prekinuta zbog nedostatka finansijskih sredstava, zatim je devedesetih nastavljena i prekinuta ponovo 2000. godine.

Stanica "Beograd Centar", odnosno "Prokop", predstavlja srce putničkog sistema Beogradskog železnickog čvora i nalazi se u centralnoj zoni grada na desnoj strani Save.

Ona je prolazna za glavne saobracajne pravce i dobro povezana sa gradom drumskim saobraćajnicama i metroom, a projektovana je kao savremena putnička stanica sa 10 koloseka, šest perona i modernom staničnom zgradom u okviru saobraćajno-poslovno-komercijalnog kompleksa.

Izgradnjom putničke stanice "Beograd Centar", tehnickih stanica u Zemunu i Kijevu, Robno-transportnog centra u Makišu i obilazne pruge Beli Potok-Vinča-Pančevo, teretni sistem i novi putnički sistem stavljaju se u funkciju po konceptu čvora.


Kineski FSDI ponudio javno-privatno partnerstvo za "Prokop" i autoput Požega-Čačak
Kineski investitori ponudili su Vladi Srbije javno-privatno partnerstvo za dva projekta - železničku stanicu "Prokop" i deo autoputa od Požege do Čačka, na Koridoru 11.

Građevinska firma FSDI, šesta po veličini u svetu, ponudila je da posle izgradnje i finasiranja autoputa i "Prokopa" zajedno sa Vladom Srbije, novac od investicije vrati putem naplate putarine, ili iznajmljivanjem 150 hiljada kvadrata poslovnog prostora.

Ovakav način izgradnje bio bio bi povoljan i za poreske obveznike a i za bilans zaduženja zemlje, tvrde analitičari.

- Ovaj način koji nude Kinezi dobrodošao je kod nas, jer bi ostvarnje tog modela značilo da imamo partnerski odnos, te tako ne bi bilo problema za poreske obveznike da posle izgradnje otplaćuju kamatu - rekao je ekonomista Mahmut Bušatlija.

Konsultant Milan Kovačević kaže da su veće šanse da sa kineskim privatnim kapitalom uđemo u neku investiciju, i da Kinezi zbog nepoznavanja tržiša i dalje insisitiraju na državi kao partneru.

Ovo je prvi put da neka strana kompanija ponudi Vladi javno-privatno partnerstvo.

- Spremni smo da vašoj vladi ponudimo partnerski odnos za gradnju stanice "Prokop" i dela Koridora 11. Imamo interes da investicija bude zajednička, pri čemu bi naša kompanija uloženo vratila iz putarine ili zakupa poslovnog prostora, kako se dogovorimo. Nadamo se posle naše posete Vladi i minstru Velimiru Iliću da će se i ova naša ponuda uzeti u razmatranje - kaže Džu Lindz iz FSDI.

Kineska firma FSDI, koja zapošljava 240 hiljada ljudi, samo prošle godine imala je promet od 50 mlrd EUR. Gradila je najveću prugu na svetu koja spaja Kinu i Tibet, dugu 2.350 kilometara i prugu Peking-Šangaj, kojom vozovi idu brzinom od 486 kilometara na sat.


NIS takes over OMV retail network in Bosnia-Herzegovina
The Petroleum Industry of Serbia (NIS) signed Friday (30 November 2012) an agreement in Belgrade to acquire 100% of the company OMV BH, thus taking over the network of 28 gas stations in Bosnia-Herzegovina.

As it was announced on the company`s website (www.nis.rs), the OMV network is one of the strongest in the market of Bosnia-Herzegovina, and the acquisition of gas stations of that company represents a step in the implementation of the NIS regional development strategy by 2012, which lists the expansion of retail network in the Balkans as one of the priorities.

By taking over the OMV retail network in Bosnia-Herzegovina, NIS will provide channels for selling Euro 5 fuel, which is produced at the refinery of the largest oil company in Serbia.

The statement at the company`s website also reads that the NIS regional development strategy identifies Bosnia-Herzegovina as a top-priority market along with Bulgaria and Romania.

It is expected that the agreement between NIS and OMV BH will be closed upon the approval by the competent antitrust authority. As mutually agreed, companies will not reveal the price of this transaction, reads the statement.

According to the business plan for 2013, NIS should have minimum 100 gas station in Bulgaria, Romania and BH by the end of that year.


Condition for USD 400 million - First arrangement with IMF, then loan from World Bank
Serbia can count on a EUR 400 million loan from the World Bank only if it reaches an arrangement with the IMF, World Bank Country Manager for Serbia Loup Brefort told the National Broadcasting Corporation of Serbia (RTS). The government must persevere in its efforts to cut the spending and check expenditures every three months, he noted.

In an interview with RTS, Brefort said he was optimistic about Serbia's chances because the adopted budget was realistic and because the country was working on reforms by proposing the Law on Public Companies, which Brefort underlined in a letter to Finance Minister Mladjan Dinkic.

- We are happy that the issue of corporate governance and transparency at public companies has even been raised. In other words, an effort has been made to exclude politics from public companies. I believe that this law is a step in a good direction that could even be taken further, but in any case, we support the Finance Ministry.

There are two challenges regarding the budget: the government must persevere in its decision to cut the spending, although it is obvious that it is going to be hard; and it must take the advice of the Fiscal Council and check expenditures every three months in order not to let the situation with, for example, subsidies or public procurements go out of control, Brefort stressed.

It matters to the government what the World Bank thinks about the budget because they expect to get the promised loan of USD 400 million as a support to that budget.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta