Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
U Kruševcu otvorena fabrika automobilskih guma "Cooper Tires"
U Kruševcu je u petak (23. marta 2012. godine) otvorena fabrika automobilskih guma američke kompanije "Cooper Tires", u koju će u prvoj fazi biti investirano 50 mil EUR, i zaposleno 700 radnika.

Otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik kompanije "Cooper Tires" Roj Arms i amabasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

Tadić je u apelovao na radnike da se posvete svom radnom mestu, jer samo tako mogu da ga očuvaju i dokažu da je investicija "Cooper Tires"-a izvesna investicija.

- Radnici, za vas imam jednu molbu: posvetite se svom radnom mestu, jer tako ćete ga očuvati i tako ćete dokazati da ova investicija sa velikim svetskim proizvođačem guma predstavlja izvesnu investiciju. Samo tako i vaše porodice mogu biti sigurne. Čuvanje radnog mesta je ključna stvar - poručio je Tadić.

On je ukazao da su vremena u kojim dolazi do ove investicije veoma teška i da neki investitori i odlaze iz naše zemlje poput "U.S. Steel"-a, i da je zato odgovoran odnos prema radnom mestu od ključnog značaja.

- Mi ne odustajemo. Sačuvaćemo i 5.400 radnih mesta u Smederevu - poručio je on i dodao da je jako ponosan zbog toga što će radnici bivšeg "Trayal"-a od sada biti radnici američke kompanije "Cooper Tires", a ta kompanija - biti i srpska.

Predstavnici države Srbije i američke kompanije "Cooper Tires" potpisali su u decembru prošle godine okvirni investicioni ugovor, kojim je predviđeno da ta firma u prvoj fazi u Kruševcu investira više od 50 mil EUR i uposli sedam stotina radnika.

Ugovor su potpisali ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i izvršni direktor kompanije "Cooper International" Harold Miler, a potpisivanju su prisustvovali predsednik Tadić, premijer Mirko Cvetković i američka ambasadorka Meri Vorlik.

Iako je izgledalo da će kruševački "Trayal" biti zapamćen po lošoj privatizaciji, potpisivanje ugovora sa "Cooper Tires"-om pokazalo da to može biti trajno rešenje za kruševačko preduzeće.

"Cooper" je jedan od najvećih svetskih proizvođača guma za industrijska i terenska vozila i automobile, i ima 60 postrojenja širom sveta i 13. 000 zaposlenih. On je drugi najveći proizvođač guma u SAD.


Bankruptcy proceedings commenced against Velefarm
The Commercial Court commenced preliminary bankruptcy proceedings against Velefarm on 20 March 2012 by introducing temporary measures and appointing a temporary bankruptcy manager, the company announced in a statement.

According to the statement, the Court has already set dates for hearings to discuss the conditions for commencing bankruptcy proceedings: April 2nd for Velefarm VFB and April 26th for Velefarm AD Holding.

The statement further reads that the costs of commencement of both bankruptcy proceedings have been covered by the interested creditor Vrsac-based Hemofarm, so that the state will not automatically become the owner of Velefarm, although that has already been announced by certain media in Serbia.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta