Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Construction of Two Sections in the Southern End of Corridor 10 Started - 100 million EUR investment
On Wednesday, April, 18, 2012, in the village of Prevalac between Vladicin Han and Vranje, began construction of 31 kilometers section on the highway in the southern end of Corridor 10.

At the festive beginning of works on the section which will be built in two directions - from the location to Donji Neredovac and from the direction of Grabovnica near Grdelica, through Vladicin Han, there were Minister of Infrastructure Milutin Mrkonjic, presidential candidate of the Democratic Party (DS) Boris Tadic and representatives of the World Bank.

The value of the investment is 100 million EUR.

Director of the Serbia Corridor, Mihajlo Misic said that the deadline for the completion of this section was three years, and Minister Mrkonjic said that in the next three months, the highway from Bujanovac to Presevo would be completed, after three years of construction.


Rusko-češka firma otkupila dokumentaciju za "Železaru Smederevo"
Jedna kompanija otkupila je dokumentaciju za strateškog partnera smederevske železare, a "Blic" u Vladi saznaje da je reč o konzorcijumu "United group" koji čine ruski "Bumaš" i češki "Plzen steel".

U moskovskom kabinetu Igora Šamisa, vlasnika konzorcijuma, koji je direktno pregovarao sa srpskim zvaničnicima tokom prethodnog meseca, rekli su za "Blic" da Šamis ne želi da razgovara za novine u trenutku kad je u toku postupak oko prodaje Železare.

Inače, "Bumaš" koja se bavi proizvodnjom čeličnih lajsni i otkovaka već je učestvovao u srpskoj privatizaciji. U konzorcijumu sa drugom ruskom firmom "Rosmaštorg" sa 5 mil EUR pobedio je na tenderu za kupovinu "Prve petoletke" iz Trstenika. Odmah potom, u januaru 2009, odustali su od kupovine domaćeg proizvođača hidraulike i pneumatike pravdajući se svetskom finansijskom krizom.

Ministarstvo finansija objavilo je, na osnovu zaključka Vlade Srbije, javni poziv za izbor strateškog partnera za "Železaru Smederevo", a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda ističe 4. maja. Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 27. aprila do 16 časova po našem vremenu, a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za izbor strateškog partnera je 4. maj do 16 časova.


Technology Park Construction Started in Indjija
Indian "Embassy" group, has lain today the foundation stone in Indjija, for building information-technology business park , which will bring together companies in the field of new technologies.

The project of construction of IT park, involves building class A office space, with a total of 25,000 square meters placed in four office buildings.

The project will consist of several phases, and it is planned that the first phase is completed in the second quarter of next year.

This park could expand in the next five years to 250,000 square feet of office space.


Počeli radovi na izgradnji auto-puta Ljig-Preljina - Izgradnja deonice duge 40 km koštaće oko 308 mi
U petak (20. aprila 2012. godine) u selu Dići nadomak Ljuga počeli su radovi na izgradnji deonice auto-puta Beograd-Južni Jadran od Ljiga do Preljine.

Izgradnja deonice duge 40 km koštaće oko 308 mil EUR, rok za završetak radova je 3,5 godine, a kamen temeljac položili su predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić, koji je i ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov.

Tadić je rekao da veruje da će dve zemlje koje su razvile uspešno strateško partnerstvo, a čiji je prvi rezultat gradnja autoputa ka Jadranu, nastaviti i u budućnosti zajedno da rade na projektima u oblasti energetike, hemijske industrije i u drugim sektorima.

Tadić je rekao i da veruje da će tokom ove godine početi da se gradi i deonica puta od Beograda do Ljiga.

Ambasador Hasanov je rekao da je taj projakt koji je proistekao iz strateškog partnerstva Srbije i Azerbejdžana očigledan primer uspešne multilateralne saradnje i prijateljstva dve zemlje.

- Pre dve nedelje potpisan je sporazum o izgradnji ovog koridora, a danas već vidimo rezultate i vidimo da je ispunjeno ono što je rečeno, što je retko i na tome vam čestitam gospodine Tadiću - rekao je ambasador Hasanov.

Za izgradnju deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine dobijen je kredit od Vlade Azerbejdžana od 308 mil EUR, po fiksnoj kamatnoj stopi od četiri odsto na 15 godina, sa grejs periodom od tri godine.

Trasu čine tri deonice: Ljig-Boljkovci, Boljkovci-Takovo i Takovo- Preljina, a glavni izvođač radova je azerbejdžanska firma "Azvirt", dok će gotovo polovinu posla obavljati domaća građevinska operativa.

Autoput Beograd-Južni Jadran predstavlja vezu između Srbije i Crne Gore odnosno najkraću vezu Beograda i njegovog zaleđa sa Južnim Jadranom, a trebalo bi da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju.

Predviđeno je da na trasi koja se gradi budu dve petlje - Takovo i Preljina, kao i 78 mostovskih konstrukcija, pet tunela, veliki broj zaštitnih zidova od buke i regulacije rečnih korita i potoka.

Svečanosti kojom je obeležen početak radova prisustvovali su ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić, predstavnici "Azvirta", lokalni zvaničnici, muftija beogradski Muhamed Jusufspahić.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta