Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Michelin" investira 170 mil EUR u fabriku guma u Pirotu - Do 2016. posao za 700 radnika
Vlada Srbije i opština Pirot potpisali su danas sporazum sa francuskom kompanijom "Michelin" o investiciji od 170 mili EUR u fabriku "Tigar Tyres" u Pirotu, kojom će biti otvoreno 700 radnih mesta do 2016, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Memorandum o razumevanju potpisali su ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojsa Ćirić, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i direktor "Tigar Tyres" Erik Fedi (Eric Faidy), u prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića.

Fedi je posle potpisivanja memoranduma rekao da će ova investicija omogućiti da se proizvodnja guma u Pirotu poveća sa sadašnjih osam na 12 miliona guma godišnje do kraja 2016. godine.

- Proširenje kapaciteta počeće početkom naredne godine, a prve gume iz novih proizvodnih pogona izaćiće sredinom 2015. godine - kazao je Fedi.

Prema njegovim rečima, najveći deo proizvodnje biće namenjen rastućem tržištu Rusije i zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, kao i tržištima srednje i istočne Evrope, Afrike i Bliskog istoka.

- Na ovaj način pripremamo se za planiran rast ovog segmenta tržišta od 30 procenata u narednih 10 godina - rekao je direktor "Tigar Tyres" Erik Fadi.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić je rekao da je sporazum početak daljeg razvoja "Michelin" u Srbiji.

- Vlada je zajednički uspela da ubedi "Michelin" da nova investiciju bude ovde u Pirotu. U prvoj fazi se očekuje investicija od 170 mil EUR i otvaranje 700 radnih mesta za ljude iz Pirota i ovog kraja - kazao je Ćirić

On je dodao da očekuju da fabrika u drugoj fazi proizvodi i do 20 miliona guma godišnje.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio.


Bor-based Grand Inzenjering signs agreement for EUR 5 million exports to Germany
Bor-based copper processing company Grand Inzenjering has signed a EUR 5 million agreement with the German company Brennenstuhl from Tubingen on the export of flexible cables.

- In order to conclude this agreement, we first had to obtain all necessary certificates for the export to EU countries - Dragan Zivkovic, CEO of Grand Inzenjering, told Novosti.

- We've also reached an agreement in principle with the representatives of the German company to open up a joint venture to produce electrical equipment at our Bor-based Abrasive Factory, which may employ 50 workers.

Grand Inzenjering, the owner of former processing plants of the Mining-Smelter Basin (RTB) in Bor and Prokuplje, employs about 200 workers.


Miroslav Bogićević za "Valjaonicu bakra Sevojno" plaća 60 mil EUR
Poznatog šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića će kupovina sevojničke fabrike, kako saznaje "Danas", koštati oko 60 mil EUR.

List danas navodi da se najveći deo te sume odnosi na bankarske kredite koje će Bogićević preuzeti, a biće reprogramirani.

Bogićević je potpisao krajem prošle nedelje sa investicionim fondovima RC2 i "Darby" u tim poslovima uobičajeni protokol o pravnim radnjama koje jedna i druga strana narednih dana treba da obave, a pre potpisivanja konačnog ugovora o kupovini, odnosno prodaji "Valjaonice bakra Sevojno".

Kako su firme u vlasništvu kiparskog "East point", među kojima je i "Valjaonica bakra", jedna drugoj bile garanti pri uzimanju kredita, te bi garancije narednih dana sa "Valjaonice" trebalo da budu skinute.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta